HVEM: Rudolfs Balcers (23)
HVA: NHL-spiller bosatt i Stavanger. Er utlånt til Oilers i påvente av ny sesong i verdens beste ishockeyliga.
– Nå har du fått fire kamper, og trent fullt med laget i en lang periode. Hvordan er det å være tilbake i Oilers?
– Det er litt av alt egentlig. Litt frustrasjon og litt glede. Jeg er egentlig mest fornøyd med å få være tilbake på isen og gjøre det jeg liker å holde på med. Alt i alt er jeg veldig fornøyd.
– Hvordan føler du ligaen har utviklet seg siden du forlot den i 2016?
– Uansett hvem du møter er det et bra lag. Det har aldri vært slik før, at du har motstand uansett hvem du møter. Alle lagene har full tropp, og kan bare kjøre på. Spillerne er mye raskere, det er mye bedre.
– Har du hørt noe nytt om når du skal returnere til NHL, og når sesongen der borte skal være i gang?
– Nei, ingenting.
– Du har jo brukt mye av sommeren på trening, naturlig nok, men har det blitt tid til noe annet?
– Jeg skulle ikke gjøre så mye, bare trene. Det ble noen dager i Danmark på tur. Utenom det har jeg bare trent og vært hjemme for å gjøre ingenting.
LES OGSÅ: Morley om den viktige pausen
– Da koronaviruset brøt ut var du i Canada. Hvordan var den opplevelsen?
– Nei, det var nok det samme som i Norge. Vi fikk beskjed om å holde oss hjemme, det var jo ingen som visste hva det var. Jeg gjorde det jeg fikk beskjed om. Plutselig sa de at vi bare kunne dra hjem. Det var mye usikkerhet.
– Du hadde jo også lagkamerater som ble smittet, hvordan var det da noen så tett på deg fikk koronaviruset?
– Først tenker du at du selv får det også. Det var jo ingen som visste hva det var. Noen var tette i nesen, andre hadde ingen symptomer.
– Over til de faste spørsmålene. Hvilken bok har betydd mest for deg?
– Jeg har ikke lest så mye, jeg leser ikke mange bøker. Det er en bok skrevet av Sandis Ozolins, en latvisk NHL-legende. Den har jeg fullført, og det var kult å lese om hvordan hans liv var.
LES OGSÅ: Tidligere Oilers-spiller ble historisk
– Hva gjør deg lykkelig?
– God mat.
– Hvilken type mat?
– Alt, jeg elsker mat.
– Hva er favoritten da?
– Det må være en pastarett eller noe, hamburger. Nei, biff. Så lenge det smaker godt er jeg fornøyd.
– På roadtripene i NHL blir det mye biff?
– Ja, hver gang. Eller sushi, det er også ganske godt.
– Da passer det vel godt med en Michelin-restaurant med sushi i Stavanger?
– Jeg har ikke hatt anledning å gå der ennå.
– Dersom du skulle reist på en drømmereise, hvor som helst etter koronapandemien. Hvor hadde det blitt?
– Jeg vet ikke, jeg har vært på så lite ferier i livet mitt. Hawaii kanskje? Det høres spennende ut, og kjæresten min har vært der før. Hun vil tilbake dit, så det hadde vært kjekt å bli med der.
LES OGSÅ: Slik er skadesituasjonen i Oilers
– Hvem var din barndomshelt?
– Pappa og bestefar. Familien har jeg sett opp til. Det er de som lærer oss hvordan vi skal leve.
– Hva misliker du mest ved deg selv?
– Jeg kan sikkert bli litt lat av og til. Det er det verste, vil jeg si.
– Hva gjør du når du skeier ut?
– Jeg gjør ingenting. Det er hockey, dra hjem og spille litt. Jeg får vel si golf da.
– Hva er golfhandikapet ditt da?
– 17,3.
LES OGSÅ: Oilers' lysglimt i den mørke høsten
– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?
– Det må bli at vi skal ha drive-through i Norge. Litt som McDonald's, bare med kaffe. Det finnes ingen slike i Norge. Det savner jeg fra Canada. Tim Hortons og Starbucks, vi må ha sånn i Norge.
– Er det noe du angrer på?
– Nei, ikke per dags dato.
– Hvem ville du helst stått fast
i heisen med?
– Wayne Gretzky.
– Hva ville du spurt han om?
– Jeg hadde sikkert ikke spurt om noe, jeg ville nok bare stått og stirret på ham.
LES OGSÅ: Slik er snuplanen til Oilers