Sport

Slik er snuplanen til Oilers

Kamp­pau­sen til Oilers har in­ne­holdt mye tre­ning så langt, og gitt mer tid til å set­te spil­le­sy­ste­met til Todd Bjorkstrand.

Følg RA Sporten på Facebook!

Ni må­ne­der et­ter Oilers tok se­rie­gull med po­eng­re­kord er det lands­lags­pau­se, og laget be­fin­ner seg på ni­en­de­plass. Det er kun Narvik som har hatt en sva­ke­re åp­ning på se­son­gen enn laget som var for­hånds­fa­vo­ritt hos fle­re eks­per­ter til å bli se­rie­mes­te­re.

Lands­lags­sam­lin­ge­ne er av­lys­te, men det er fort­satt kamp­fri i pe­ri­oden. Den ti­den prø­ver Oilers-tre­ner Todd Bjorkstrand å bru­ke godt. Laget, som nor­malt sett bru­ker over ti kam­per i se­song­opp­kjø­ring, fikk kun seks tre­nings­kam­per. På det tids­punk­tet var fle­re av im­por­te­ne fort­satt på vent grun­net inn­rei­se­re­strik­sjo­ner. Nå, et­ter åtte se­rie­run­der, er hele laget på plass i Stavanger.

– Det har vært en god uke. Vi har mye tid til nes­te kamp, og da får vi job­bet med fle­re ting. Blant an­net job­ber vi både med kon­di­sjo­nen og sy­ste­met, sier Bjorkstrand til RA.

LES OGSÅ: Oilers' lysglimt i den mørke høsten

La­ve­re mål­snitt

Selv om laget har spilt god is­ho­ckey gjen­nom fle­re av ta­pe­ne har det vært van­ske­lig å få puc­ken i mål. På åtte kam­per er fa­si­ten 19 sco­rin­ger for Oilers. Det gir et gjen­nom­snitt på 2,375 per kamp. Til sam­men­lig­ning var snit­tet 4,311 Oilers-sco­rin­ger per kamp for­ri­ge se­song. Det be­tyr at mål­snit­tet nær­mest er hal­vert fra den his­to­ris­ke se­son­gen.

– Vi må sco­re mer. For å få til det må vi ha mer sult for­an mål, det er åpen­bart, sier Bjorkstrand, som selv var en po­eng­ma­skin i sin spil­ler­kar­rie­re. I den dans­ke topp­se­ri­en står han med 1199 mål­po­eng på 550 kam­per.

LES OGSÅ: Costello åpner opp

Nøy­tral sone

Det er også en spe­si­ell fase av spil­let som er job­bet med gjen­nom uken.

– Vi har brukt mye tid på sy­ste­met, men opp­spil­let gjen­nom midt­so­nen har vi job­bet med, sier Bjorkstrand.

Øv­el­se­ne med opp­spill fø­rer til mye skøy­te­gå­ing, og er kre­ven­de.

Oilers har kjent på mot­gang sam­men den­ne se­son­gen, men at­mo­sfæ­ren i laget er god.

– Ja, de kom­mer godt over­ens, og er po­si­ti­ve i tre­nings­hver­da­gen, sier Bjorkstrand.

LES OGSÅ: Oilers-keeper (21) har vært ute med hodeskade i åtte måneder

Rek­ker

Før lands­lags­pau­sen ble det en del om­stok­king i rek­ke­ne. Noe av det var på grunn av ska­der, mens det også hand­let om å prø­ve nye kom­bi­na­sjo­ner for å se om det ville gi ge­vinst i form av mål. Bjorkstrand pe­ker på det åpen­ba­re.

– Alle øns­ker å få fas­te rek­ker som fun­ge­rer, det er må­let. Vi må end­re på ting når det kom­mer ska­der, slik som vi opp­lev­de før lands­lags­pau­sen med Joey Martin, Tom­my Kristiansen, Lud­vig Hoff og An­dré Bjelland Strand­borg, sier Oilers-tre­ne­ren.

Spil­ler­ne har fått fri­helg et­ter en hard tre­nings­uke, og nes­te kamp er tors­dag bor­te mot Narvik. Det blir alt­så et møte mel­lom lage­ne på kva­lik­plass i Fjord­kraft-li­ga­en.

LES OGSÅ: Dette svarte Oilers-lederne etter kollapsen mot Stjernen

Mer fra Dagsavisen