Sport

Framhever Landros kvalitet

Kent Håvard Eriksen har vært med på mye gjennom sine seks sesonger i Sandnes Ulf. I forberedelsene til seriestart er det en kvalitet med Landro han trekker fram.

Følg RA Sporten på Facebook!

Da Kent Hå­vard Eriksen (29) kom til Sand­nes Ulf i 2014 var raskt Tom Nordlie på plass som tre­ner. Han er kjent som en ty­de­lig stem­me i gar­de­ro­ben, og på fel­tet.

LES OGSÅ: Dette er Vikings treningskamper

Nå er det and­re ti­der i Sand­nes Ulf. Eli­te­se­ri­en er byt­tet ut med OBOS-li­ga­en, men ty­de­lig­he­ten er enda ster­ke­re med Steffen Land­ro i sjefs­rol­len.

– Jeg sy­nes både Land­ro og Olli Harder vir­ker som gode trenere. Ty­de­lig­he­ten gjør at ting ikke kan mis­for­stås. Det tar tid å lære seg en ny spil­le­stil, men vi ser at det blir ty­de­li­ge­re på ba­nen. Det er utro­lig vik­tig at vi vet hva vi skal gjø­re. Tre­ner­ne er kunn­skaps­ri­ke, og de er åpne for å dis­ku­te­re ting, sier Eriksen til RA.

Harder kom­mer fra job­ben som tre­ner for Klepp i kvin­ne­nes topp­se­rie. Han er Land­ros as­si­stent.

LES OGSÅ: Viking-talentet: – Hell i uhell

Om­stil­ling

Over­gan­gen fra Bengt Sæ­ter­nes til Steffen Land­ro har ført med seg en ny spil­le­stil, og en helt ny for­ma­sjon. End­rin­ge­ne gjør at 29-år­in­gen må til­pas­se seg. Da kom­mer Land­ros ty­de­lig­het godt med.

– For min del er det mye nytt. Jeg må om­stil­le ho­det litt. Bli bedre på det jeg er god på, og lære noe jeg ikke har gjort tid­li­ge­re. Tre­ner­ne bru­ker mye tid på å snakke med oss. På fel­tet er det dønn al­vor­lig, uten­for er det smil og po­si­tiv ener­gi, sier Eriksen.

Med for­ma­sjo­nen 3-5-2 in­ne­bæ­rer det sto­re end­rin­ger for hele laget.

LES OGSÅ: Tror på boom for lokalfotballen

Inn på ny sta­di­on

I fjor som­mer var det spe­ku­la­sjo­ner rundt en over­gang til Haugesund for 29-år­in­gen. Han er ty­de­lig på at det skal mye til for å flyt­te på seg nå. Spe­si­elt med Sand­nes’ nye stor­stue, Øs­ter Hus Arena, på plass.

Han hå­per det skal trek­ke fle­re folk til kam­pe­ne, og me­ner at for­hol­de­ne lig­ger godt til ret­te for det.

– Det har blitt snak­ket om i man­ge år. Det er man­ge som har vært i klub­ben som har blitt solgt inn til en ny sta­di­on i fram­ti­den. Jeg har vært så hel­dig at jeg har fått være med på pro­sjek­tet. Jeg ser hvor mye det be­tyr. Det er vik­tig for spil­ler­ne, klub­ben og sup­por­ter­ne. Hele byen be­tyr det noe for. Jeg hå­per det mo­ti­ve­rer folk til å kom­me og se kam­per. Du slip­per å bli våt for å se på kamp. Det er mer fris­ten­de å se kamp der enn på den gam­le sta­di­o­net, slår Eriksen fast.

LES OGSÅ: Brann-avtale gikk i vasken for Sandnes Ulf

Nå gjen­står del to av se­song­opp­kjø­rin­gen før se­ri­en kan star­te.

– Det har vært en vel­dig spe­si­ell se­song­opp­kjø­ring. Vi ser gan­ske godt for­be­redt ut. Jeg er vel­dig klar for å kom­me i gang, sier Eriksen.

Den før­s­te plan­lag­te tre­nings­kam­pen for Sand­nes Ulf er nes­te lør­dag mot Viking. Sted for kam­pen er ennå ukjent.

LES OGSÅ KOMMENTAR: Bør velge Tommy foran Veton som midtspiss

 

Mer fra Dagsavisen