Sport

Brann-avtale gikk i vasken for Sandnes Ulf

Før ko­ro­na­pan­de­mi­en brøt ut for fullt i Norge var Sand­nes Ulf og Brann nær­mest i boks med av­ta­len om Er­lend Hu­stad. Nå må Ulf-tre­ner Steffen Land­ro ut på mar­ke­det for å finne and­re al­ter­na­ti­ver.

Følg RA Sporten på Facebook!

Da­gen før Norge steng­te ned meldte Ber­gens­avi­sen at Brann-spis­sen Er­lend Hu­stad (23) var på vei til Sand­nes Ulf for ut­lån fram til som­me­ren. Hu­stad spil­te un­der Land­ro i Nest-Sot­ra i fjor, og skul­le til Sand­nes for å spille seg i kamp­form igjen et­ter en ska­de han på­dro seg un­der ti­den på ut­lån i 2019.

Da Norge ble stengt ned ble det satt en stop­per for hele låne­opp­hol­det for 23-år­in­gen. Med en tett spil­le­plan vil ikke Brann leng­re låne ham ut til Sand­nes-klub­ben.

– Det gikk rett i vas­ken. Vi ble felt av ko­ro­na­vi­ru­set. Alle var klar til å få det ord­net. Nå vil Brann ha alle spil­ler­ne sine til­gjen­ge­li­ge på grunn av det tet­te kamp­pro­gram­met, sier Sand­nes Ulfs Steffen Land­ro til RA.

LES OGSÅ: Henter Brann-spiss

Viking-spil­ler

Vi­kings Tord Salte (21) skul­le også til Sand­nes Ulf på ut­lån. Den 21 år gam­le midt­stop­pe­ren skal et­ter pla­nen være ska­de­fri i mid­ten av juni. Det var tro på at ska­den var le­get tid­li­ge­re.

– Han er vi vel­dig klar for å få med oss, sier Land­ro.

Salte blir en av åtte for­svars­spil­le­re i stal­len til Sand­nes Ulf. Blant spil­ler­ne i trop­pen er Chris­ter Rep­pes­gård Hansen. Han er lang­tids­skadd.

LES OGSÅ: Dette frykter Landro når det går i gang

Ny(e) spil­ler(e) inn?

De ly­se­blå skal nå for­be­re­de seg til en se­song som de ikke vet helt hvor­dan kom­mer til å se ut. Land­ro har vært vel­dig ty­de­lig i opp­kjø­rin­gen på at han tren­ger en an­greps­spil­ler. Det har ikke end­ret seg gjen­nom ko­ro­na­kri­sen.

– Hva er det dere tren­ger å hen­te nå?
– Vi bør få på plass en an­greps­spil­ler. Vi bør også er­stat­te Kaloyan «Kay» Ko­sta­di­nov. Sal­get av ham ga inn­tekt. Vi er i en si­tua­sjon hvor vi må gå i pluss på over­gangs­mar­ke­det, sier Land­ro.

LES OGSÅ: Slik tror Halgunset koronaviruset har slått ut på formen

Midt­ba­ne­ta­len­tet «Kay» er of­fi­si­elt Sta­bæk-spil­ler, men er ut­lånt til Sand­nes Ulf fram til au­gust.

Det nors­ke mar­ke­det står re­la­tivt stil­le. Det har Land­ro mer­ket seg. Han må i stør­re grad se ned­over i di­vi­sjo­ne­ne og ut av lan­det for å finne in­ter­es­san­te spil­le­re for Sand­nes Ulf.

– Jeg har en stor lis­te med lo­ka­le spil­le­re. Vi er i dia­log med noen. Vi ser også på skan­di­na­vis­ke li­ga­er. I Norge har vi en si­tua­sjon hvor vi tren­ger spil­ler­ne vi har, og da blir det van­ske­lig, sier Land­ro.

LES OGSÅ: Kommentar: Dettte laget bør Viking starte med, Bjarne

Spil­ler­ne var mandag sam­let til tre­ning på sin nye sta­di­on, Øs­ter Hus Arena. Fra den­ne uken er det åp­net for at OBOS-liga­klub­be­ne kan star­te opp med full­kon­takt­tre­ning igjen. 15-åringen Artam Memedov trener med A-laget.

LES OGSÅ: Se bildene fra Sandnes Ulfs trening

Mer fra Dagsavisen