Sport

Landro ser premien foran seg – én ting frykter han

Sandnes Ulfs trener, Steffen Landro, gleder seg til å komme i gang med vanlig trening mandag. Det er likevel noe han frykter.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fra mandag får Sand­nes Ulf og res­ten av OBOS-li­ga­en lov å trene nor­malt igjen. For både spil­le­re og tre­ne­re har det vært en tøff pe­ri­ode med al­ter­na­tiv tre­ning. Sand­nes Ulfs tre­ner, Steffen Land­ro, ser den sto­re ge­vins­ten for­an seg.

– Det blir utro­lig kjekt. Vi har sett fram til det­te len­ge. Det har vært et stort savn for alle, spe­si­elt spil­ler­ne. De har vært utro­lig pro­fe­sjo­nel­le og trent godt in­nen­for de reg­le­ne som har vært. Nå er det pre­mi­en som ven­ter. Det er å spille van­lig fot­ball igjen, sier Land­ro til RA.

LES OGSÅ: Eks-Viking ble svært overrasket etter overgangen til tysk fotball

Laget hans var på vei til å kom­me inn i den nye spil­le­sti­len. Med tre­ner­skif­tet kom det også en over­gang til Land­ros sig­na­tur­for­ma­sjon 3-5-2.

Un­der tre­nings­lei­ren i Mar­bel­la i be­gyn­nel­sen av mars had­de laget sto­re ska­de­pro­ble­mer. Li­ke­vel kun­ne man se kon­tu­re­ne av årets Sand­nes Ulf.

LES OGSÅ: Får svaret neste uke

Styrket ut av krisen

Land­ro tror ikke at laget har noen taktiske for­deler av den lan­ge pe­ri­oden uten fot­ball.

– Had­de vi vært på jobb skul­le vi ha ut­nyt­tet det, men vi har vært per­mit­ter­te hele vei­en. Vi føl­te vi had­de noen so­li­de kam­per i Spa­nia, og at vi var for­be­redt til se­rie­start. Nå får vi rundt fem uker på oss til se­ri­en star­ter opp. Det er fem uker vi skal bru­ke vel­dig godt. Det hand­ler om å være smart. Der tror jeg vi har et bra ut­gangs­punkt. Vi har en gjeng se­ri­ø­se og sult­ne spil­le­re som har lagt ned et godt styk­ke ar­beid. Det vil gi en for­del i se­son­gen, sier den of­fen­si­ve tre­ne­ren.

LES OGSÅ: Toppfotballen ruller, mens Ulf må vente

Selv om spil­ler­ne har vært per­mit­ter­te me­ner Land­ro at for­men de­res ikke skal være svek­ket.

– Jeg har vært inne litt den­ne uken, for tre­ning uten kon­takt. De som har små­rusk hol­der seg uten­for slik at vi får alle fris­ke. De spil­ler­ne som har vært helt fris­ke ser spre­ke ut. De har job­bet knall­hardt. Vi er nok minst like bra trent som før det ble stengt ned, om ikke bedre, sier Landro.

LES OGSÅ: Landro om utsatt start

Skader

I Mar­bel­la had­de laget sto­re ska­de­pro­ble­mer. Det var ikke hjelp i at et ska­de­ut­satt lag mis­tet ny­er­ver­vel­sen Jo­stein Ekeland med ne­se­brudd i opp­hol­dets før­s­te kamp.

Ska­der kan bli en ut­ford­ring, spe­si­elt et­ter ko­ro­na­si­tua­sjo­nen. Sand­nes Ulf-tre­ne­ren tror det vil gjel­de alle lag.

– Det er et sce­na­rio jeg fryk­ter. Vi snak­ker om unge men­nes­ker som ald­ri har vært to uker uten å spille kon­takt­fot­ball før. De spil­ler til van­lig når det er fe­rie. Nå er det len­ge si­den de har spilt sist, og det er en fare. Jeg fryk­ter egent­lig at vi kom­mer til å se mye ska­der i norsk fot­ball den­ne se­son­gen. De skal spille den tøf­fes­te se­ri­en noen gang, og har en opp­kjø­ring som in­ne­bæ­rer at de ikke har kun­net jobbe skik­ke­lig på lang tid. Vi vet at vi er pri­vi­le­ger­te, det er over­ho­det ikke noe kla­ging. Vi er sje­le­glad for å få gjø­re job­ben vår og spille fot­ball. Hvis spil­le­re blir ska­det vil jeg si at noen and­re får sjan­sen. Det­te skal vi kom­me oss sterkt ut av uan­sett, slår Land­ro fast.

LES OGSÅ: Leder Sandnes Ulf fra sin nye leilighet

Mer fra Dagsavisen