Sport

– Kunne egentlig gått begge veier

Fredrik Torsteinbø ble overrasket da Bjarne Berntsen ba han spille back, men Vikings potet tok også den utfordringen på strak arm.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fredrik Torsteinbø har steppet inn i mange posisjoner for Viking gjennom sesongen. Nå senest mot Sarpsborg var den opprinnelige midtbanespillere å se på høyrebacken. En oppgave han selv mente han klarte å løse godt underveis i kampen.

– Jeg syns det gikk greit, og at vi klarte oss bra. Det var egentlig bunnsolid defensivt gjennom hele kampen. De har jo knapt noen avslutninger i kampen, så jeg vil si det gikk veldig fint, sier Viking-spiller Fredrik Torsteinbø til RA.

Torsteinbø som vikarierte for en skadet Sondre Bjørshol i kampen kunne heldigvis juble for seier i sin første kamp som back for Viking. Men selv tar han ikke av med en god kamp som back.

– Nå har jeg bare spilt en kamp der, så det kunne egentlig gått begge veier, men nå gikk det fint, sier han.

LES OGSÅ: – Betyr mye mer enn tre poeng

– Ikke mentalt forberedt

Torsteinbø ser ikke på det at de har mer konkurranse på høyrebacken som en negativ ting.

– Det er selvfølgelig greit å ha noen som kan gå inn der å gjøre en jobb, men det er det også flere andre på laget som kan. Jeg er ikke bekymret for det.

Bare en dag før kamp fikk Torsteinbø vite at han skulle fylle rollen som høyreback i kampen.

– Vi hadde et videomøte der Bjarne ba om å få to minutter med meg. Da han sa at han skulle sette meg inn som høyreback ble jeg overrasket, og sa til han at jeg ikke var helt mentalt forberedt på det. Men det gikk jo greit, og jeg fikk én dag til å forberede meg på, sier Torsteinbø og fortsetter:

– I kampen fikk jeg god hjelp av de rundt meg. Både meg og Even løste det veldig bra syns jeg. Det med tanke på at det var første kamp sammen som høyreback og høyrekant, sier han.

LES OGSÅ: Viking-debutanten med stikk til gamleklubben

«Poteten» Torsteinbø

Så langt i Viking-karrieren har tilskuerne i Jåttåvågen sett Torsteinbø på de fleste plassene som er på en fotballbane.

– Jeg spiller der jeg får beskjed om å spille. Om det blir høyreback, spiss, kant eller midtbane det vet jeg aldri, forteller Torsteinbø og ler.

Spesielt i 4-3-3 formasjonen Viking har brukt har Torsteinbø tatt på seg flere roller på banen.

– Jeg vet ikke helt hva som er blitt min posisjon i denne 4-3-3 formasjonen, så jeg spiller egentlig bare der jeg får beskjed om, sier Torsteinbø med et smil om munnen.

Torsteinbø kunne heldigvis ta med seg litt erfaring fra sin tid i Sverige hvor han spilte venstreback i noen kamper.

LES OGSÅ: – Hæ? Var vi én mann mer?

Salte benket igjen

En som kunne tatt rollen som back er forsvarsspiller Tord Johnsen Salte, som i den siste tiden for det meste har vært å se på benken for Viking.

– Sånn sett er jo ikke jeg back, det er stopper jeg egentlig vil spille. Jeg fikk en kamp mot Rosenborg på backen, og det gikk ikke sånn veldig bra. Det virker som at det har ødelagt litt for spilletiden min på både back og stopperplassen siden, sier Salte.

20-åringen sier at han selvfølgelig har lyst å spille mer enn han gjør for øyeblikket, men om det er som back eller stopper har ikke så mye å si.

LES OGSÅ: Viking interessert i å hente nok en spiss

Mer fra Dagsavisen