Sport

Garanterer en tøff og fysisk kamp

Vidar og Sola enig om én ting før første lokalderby for sesongen på søndag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er duket for det første lokaloppgjøret for sesongen mellom Vidar og Sola i andre divisjon. Begge lagene trenger sårt tre poeng sånn som tabellen ser ut nå. Ingen er dermed klar for å legge seg nedpå. Vidar ligger akkurat over nedrykksstreken med 12 poeng på en 11. plass. Sola ligger nest sist med åtte poeng og trenger sårt poeng for å ikke falle altfor langt bak før høstsesongen. Begge lag tror kampen vil bli preget av dette.

– Det er ingen tvil om at en seier vil hjelpe oss veldig. Spesielt med tanke på hvilket utgangspunkt vi skal ha før høstsesongen. Med det i bakhodet går vi selvfølgelig for seier på Lassa, sier Sola-trener Øystein Elvestad til RA.

Han mener også at forskjellen på lagene ikke er like stor som det tabellen viser.

– Det er to jevngode lag som møtes. De har tatt litt flere poeng enn oss, men vi kjenner Vidar og Vidar kjenner oss. Jeg tror det er det laget som vil mest som vinner den kampen. Kvalitetsmessig er det ganske jevnt mellom lagene, forteller Sola-treneren.

Vidar-trener Kristian Sørli ser også på helgens lokaloppgjør som en viktig kamp.

– Det er allerede utrolig mye på spill. Det er en viktig kamp for begge lag, og den skal bli spennende og interessant å se hvem som går seirende ut, sier han.

LES OGSÅ: Veteranspissen Morten Eriksen senket Byåsen

Fysikk

En ting begge trenerne tror kommer til å prege kampen er fysikk.

– Verken Vidar eller Sola er kjent for å være veldig Barcelona-preget for det som skjer utpå fotballbanen. Jeg tror nok det kommer til å smelle utpå der, sier Elvestad som fortsetter:

– Vi er hvert fall klar for å ta på oss boksehanskene. Jeg håper Vidar er det samme.

Sørli skygger ikke unna denne utfordringen heller.

– Vi skal møte opp til den kampen vi altså. Den utfordringen tar vi. Vi skal ikke være noen boksebag, så det må de bare gjøre. Her blir det fight, og det skal vi håndtere. Bare kom med det, sier Sørli.

Sørli tror også at kampen vil vise to lag som er utrolig opptatt av å vinne, og som vil bruke alle mulige midler for å oppnå det.

LES OGSÅ: Stoppet tapsrekken borte mot Fredrikstad

Må score mål

Vidar-kaptein Daniel Berntsen er ikke i tvil om hva laget bør være opptatt av i Sola kampene og videre i sesongen.

– Hvis du ser på målforskjellen vår er det ganske enkelt. Vi slipper inn lite mål, men vi scorer jo også lite. Så det er klart at skal vi vinne kamper, må vi score mer mål. Vi må nok jobbe litt mer med effektiviteten foran mål, sier Berntsen.

Om det skjer allerede i kampen mot Sola er han imidlertid mer usikker på.

– Vi får håpe at det løsner litt. Det er jo lokaloppgjør, så det er vanskelig å spå utfallet av den kampen, men det er klart det er en kamp begge lag har lyst å vinne. Spesielt Sola trenger de tre poengene, og vi trenger poengene for å henge med lagene foran oss. Det er en kamp ingen har råd til å tape egentlig, mener Vidars kaptein.

Sola garanterer hvert fall to ting i denne kampen.

– Vi kan garantere mye fysikk og bra trøkk, sier Sola-spiller Sebastian Søraas Sebulonsen.

LES OGSÅ: Fjerde strake tap for Sola

Hjemmebanefordel

Verken Elvestad eller Sebulonsen fra Sola tror at hjemmebane er noe spesiell fordel for Vidar i denne kampen.

– Jeg tror ikke det at vi er på bortebane i denne kampen vil ha noe å si. Kampen spilles på gress og vi får samme kampforberedelser siden det er i Stavanger, sier Sebulonsen.

Hittil i år har Vidar kun vunnet to kamper hjemme.

– Sånn sett skal det alltid være en fordel å spille på hjemmebane, men vi er begge lag vant med å spille på gress. Vi har bare to seire i år på hjemmebane, så det ser jo ikke ut som vi liker oss så godt hjemme. Men normalt sett så skal det være fordel for oss å spille hjemme, sier Berntsen.

Med den dårlige hjemmestatistikken til Vidar stiller ikke Sola noe bedre med bortestatistikken. Sola har nemlig ikke vunnet så langt i år på bortebane, og laget har heller ikke tatt ett eneste poeng. Hva som skal gjøres for å snu trenden inn mot neste halvdel av sesongen er Elvestad klar på.

– Vi må begynne å score mer mål, og slippe inn mindre. Vi er også nødt til å bli litt smartere i slutten av kamper når vi har tre poeng. Her må vi klare å unngå å gi vekk poengene. Mest av alt må vi rette blikket mot det som skjer i treningshverdagen. Det er der de prestasjonene vi viser i kamp blir laget, forteller Elvestad.

LES OGSÅ: Legger ballen på hylla og flytter til Bergen

Omtrent som forventet

Begge lagene kjemper for øyeblikket i nedrykksstriden.

– Vi er snart halvveis, og etter 12 kamper ligger vi over streken på målforskjell. Så vi ligger absolutt i nedrykksstriden. Vi må bare jobbe på, og jobbe enda bedre for å få noen trepoengere, sier Sørli og legger til:

– Sesongen har gått litt som forventet. Vi har fått det tøft, men det er utrolig jevnt mellom mange lag i avdelingen. Det er jevne kamper der man ofte spiller uavgjort eller taper med ett mål. Det er ofte ganske marginalt, så vi jakter de marginene som kan tippe det i vår favør, sier han.

Sola-treneren er for det meste opptatt av utviklingen guttene har i løpet av sesongen.

– Målet vårt har vært å utvikle oss hele veien, men det er ingen tvil om at vi trenere og spillere har lyst å holde Sola i divisjonen. Det er en mye tøffere liga enn vi spilte i forrige sesong. Lagene er mye bedre, så det er en tøff hverdag for oss, men vi tar imot den utfordringen, sier Elvestad.

Sørli syns det er vanskelig å sammenligne årets lag fra de foregående. Likevel er han klar på at etter den spissingen som ble gjort med antall lag i avdelingen er det blitt tøffere. Noe han mener er en bra ting.

LES OGSÅ: Vidar tapte årets første bortekamp

Mer fra Dagsavisen