Sport

Forslått Medhus dagen derpå: – Så absolutt verdt det

Henrik Medhus måtte sy flere sting og fikk en knekt tann etter et ublidt sammenstøt med Martin Ylven. Selv om Ylven ikke får noen straff, velger Medhus å smile av situasjonen. Hvis han hadde kunnet smile.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med en hoven leppe, flere sting i overleppen og en knekt tann er det nemlig ikke så lett å verken prate, smile eller le.

– Det går veldig bra med meg. Faktisk har jeg ikke følt det bedre på veldig lenge, til tross for at det er litt vanskelig å snakke. Jeg prøver heller ikke å le eller smile for mye, for at stingene ikke skal sprette opp. Hadde det ikke vært for det, ville smilet gått helt rundt i dag, forteller Medhus til RA.

LES OGSÅ: Vraket Lucia slo tilbake

Ble sydd opp umiddelbart

Sammen med resten av Oilers-troppen reiste Medhus hjem til Stavanger i morgentimene, og da RA traff han på Gardermoen har han ikke videre lyst til å snakke om Martin Ylven eller gårsdagens takling.

– Uten at jeg har sett det i reprise, føltes det som å bli truffet bakfra uten at jeg så han komme. Da gikk jeg med stor fart inn i vantet og traff en eller annen kant med ansiktet først. Det blødde godt, det gjorde det. Men det var så absolutt verdt det, sier Medhus.

23-åringen ble hjulpet av banen, mens blodet dryppet ned på isen. Medhus var innom legen i Furuset Forum, mens banemannskapene skrapte blodet av isen slik at kampen kunne fortsette. Med Medhus på isen.

– Med en gang etter at jeg kom meg av isen, så var jeg inne hos legen som sydde meg opp. Han gjorde en veldig god jobb han, og et par-tre minutter før slutten av perioden var jeg tilbake igjen. Det skal være litt sånn å gå i krigen, forteller Medhus.

LES OGSÅ: Knuste VIF og stoppet gullfeiringen

Ingen utestengelse for Ylven

Sportsdirektør Pål Higson meldte taklingen inn til spillernes sikkerhetsutvalg, som har sett på hendelsen.

– Vi har sett på taklingen, og vi har meldt fra til Oilers og Pål Higson at vi ikke synes at taklingen skal meldes videre til disiplinærutvalget for en vurdering opp mot en eventuell utestengelse. Det gjør vi fordi vi mener at taklingen i seg selv ikke er graverende nok til å kvalifisere for en utestengelse, sier Geir Thomas Olsen i sikkerhetsutvalget.

Det er naturlig nok Pål Higson ikke enig i.

– Vi synes jo at taklingen er over grensen, og at det er i kategorien som bør ses på. Etter vårt syn er det en klar takling bakfra, og det var derfor vi rapporterte den inn. Men nå har situasjonen blitt prøvd og vurdert, og sikkerhetsutvalget synes ikke det var en suspensjon. Så da lar vi det ligge med det, sier Higson.

LES OGSÅ: Hvorfor gjør Oilers-trenerne dette?

Ofret virkelig blod, svette og tårer

I RAs papirutgave tirsdag gikk han ut og lovet at han skulle kjempe med blod, svette og tårer for å stoppe Vålerengas gullfest. Etter å ha blødd neseblod på mandagens trening, så han ikke for seg at det skulle bli så bokstavelig.

– Hehe, nei. Jeg har kanskje vært litt uheldig de siste dagene kan du si. Men i går var vi et helt lag som ga absolutt alt vi hadde, og det var utrolig kult å være med på kampen i går. Jeg har vært med på å tape sånne kamper før, og det var absolutt verdt det å ofre en tann og litt blod for å unngå at det skjedde igjen, sier Medhus som fleiper med at Oilers burde scoret ett mål til og vunnet 7-1 de og.

Nå blir det en tur til tannlegen for den lokale helten, foran de to siste kampene i sluttspillet.

– Jeg fikk en time hos tannlegen nå klokka 12.00, så da skal han se på den knekte tanna og de stingene jeg har fått. De er veldig flinke folk, så det kommer til å gå fint. Deretter må vi bare vinne våre to siste kamper, og håpe at Storhamar gir fra seg poeng, sier Medhus som fortsatt håper på sølv.

– Kampen i går viser hvor gode vi er på vårt beste, og det er veldig bra at den formen kommer nå som vi snart går inn i sluttspillet. Vi gleder oss veldig til å finne frem de svarte draktene igjen, men først må vi gjøre ferdig serien med to seiere, avslutter han.

LES OGSÅ: – Det skal f... ikke skje igjen

Mer fra Dagsavisen