Knuste VIF og stoppet gullfeiringen

Oilers leverte en fantastisk forestilling borte mot Vålerenga tirsdag kveld. Gjestene var best i alt, og feide serielederne av egen is. Seks mål fikk VIF i sekken på dagen de kunne feire gull. Det ville ikke Oilers ha noe av.

Bilde 1 av 4

3.periode:

60.min: Der er kampen over, og Oilers vinner fullt fortjent 6-1 etter en strålende opptreden. Gjestene gikk tøft inn i duellene i starten av kampen, og satte opp et høyt tempo fra start. Samtidig var ikke Vålerenga med, og Oilers tok ledelsen etter første periode. I midtperioden viste Oilers virkelig «Byttå»-takter med fire mål og et overtallsspill det luktet svidd av. Klarer Oilers å holde oppe dette nivået er det bare for Tore Christiansen å børste støv av gulldressen.

59.min: Oilers er fulltallige.

57.min: Lagacé setter seg i to minutter for krysstakling.

56.min: MÅÅÅÅL. 1-6. Markus Vikingstad får være med på moroa. Hadde en stor mulighet like før, men får igjen pucken etter godt arbeid av Lucia bak målet. Setter pucken kontrollert ned i hjørnet.

52.min: Oilers kontrollerer her på Furuset, og cruiser mot en knusende seier over VIF i kampen der hjemmelaget kunne sikret gullet. Det blir det neppe noe av i kveld, om vi ikke får se et mirakuløst comeback.

50.min: Vålerenga med et godt angrep, og Mario Lucia må ty til ufine midler for å hindre en gigantisk scoringsmulighet. Lucia får to minutter for hekting. Ti minutter igjen av perioden.

45.min: Oilers med en liten kanonade mot VIF-buret. Først er det Forsberg som skyter, og sekunder senere smeller det fra Ulriksen fra motsatt side. Men begge skuddene går utenfor mål.

43.min: Oilers er fulltallige. Godt undertall.

41.min: Der er tredje periode i gang. Oilers har Markus Søberg utvist i 1.52 i starten av denne perioden.

2.periode:

40.min: Der er perioden over, og helledussen for en periode vi har vært vitne til her i Furuset Forum. Oilers har regelrett feid Vålerenga av isen. Bortelaget går i taklingene, og står etter så det ljomer etter. Kombinert med et meget godt offensivt spill, og en dødelig powerplayrekke som har banket inn mål etter mål har Oilers utspilt serielederen etter noter. 4-1 vinner Oilers denne perioden, og folk har allerede begynt å gå hjem her fra Furuset Forum.

40.min: Markus Søberg får to minutter for hekting.

37.min: MÅÅÅÅL. 1-5! Oilers vinner en dropp i Vålerengas sone, og pucken blir spilt ut til siden til Mats Larsen Mostue. Han takker og bukker for anledningen til å skyte, og hamrer inn Oilers femte mål for kvelden. Ulriksen plukker opp et nytt målpoeng.

36.min: MÅÅÅÅL. 1-4. Jacob Lagacé gjør alt selv. Plukker opp pucken på egen sone, og fosser gjennom midtsonen og inn i Vålerengas sone. Går på tvers av banen, og ingen har sjanse til å henge med gullhjelmen. Alene med Søberg hamrer han inn Oilers fjerde mål for dagen. Den gjorde godt for å roe nervene.

35.min: Ylven og Burlon havner i et basketak etter en Vålerenga-sjanse. Begge får to minutter for roughing.

34.min: MÅÅÅÅL. 1-3. Vålerenga utnytter at Stephan Vigier sitter utvist, og reduserer. Ahlholm sniker seg forbi en sovende Oilers-back og putter inn reduseringen bak Holm. Fem minutter igjen av perioden.

31.min: Oilers får dagens første utvisning, og det er nykommer Snuggerud som får ti minutter for dårlig oppførsel.

30.min: MÅÅÅL. Igjen scorer Oilers i overtall. Denne gang er det Johannes Johannesen som får kreditert målet, etter pass fra Burlon og Snuggerud.

30.min: Så er det Daniel Sørvik sin tur i fryseboksen. Får to minutter for interference.

26.min: MÅÅÅL. Patrick Ulriksen med en langskudd. Søberg er dekket og Ulriksen vipper skuddet inn med håndleddet. Meget bra av Ulriksen. Pass av Mauldin. Nok en scoring i overtall.

26.min: Kjempemulighet for Vigier.

25.min: Forsberg får pucken etter en redning fra Søberg. Prøver å ta skuddet på backhand, men treffer ikke godt. Like etter er det en duell mellom Brede Csiszar som får to minutter for krysstakling. Nytt overtall for Oilers.

24.min: Tre minutter ut i midtperioden, og Oilers har startet der de slapp i den første perioden. Rokseth med et nytt skudd nå som var halvfarlig, og gjestene angriper med fart og presisjon samtidig som de er flinke til å forsvare seg og nekte Vålerenga rom.

21.min: Midtperioden er i gang.

1. periode:

20.min: Der er perioden over, og Oilers går med en ganske så fortjent ledelsen inn i garderoben etter første periode. Det startet med mange dueller og lite spill, men Oilers har tatt mer og mer over ut over i perioden. VIF har bare fått til tre skudd, mens Oilers har 14. Bortelaget har også skapt de fleste sjansene, ved siden av målet som var et nydelig klikk-klakk-spill mellom Morley, Vigier og Lucia. Veldig bra av Oilers så langt!

18.min: Pucken blir plutselig liggende i beina til Vigier rett foran VIF-buret, mens avslutningen er for puslete og blir reddet av Søberg.

17.min: Oilers jobber godt defensivt denne perioden og har hindret Vålerenga i å skape det helt store. Offensivt har laget virket skarpt, og skapt det meste som har vært i denne kampen. En mer enn godkjent periode av Oilers til nå.

14.min: Vikingstad drar seg forbi sin mann, og inn mot Søberg. Prøver seg mot nærmeste hjørne, men Søberg redder.

12.min: Stor mulighet for Oilers. Rokseth skyter, og skuddet blir styrt mot mål. Søberg gir retur, og Hoff prøver å grave pucken inn uten å lykkes.

11.min: Skudd fra blålinjen av Axel Eidstedt. Stryker utenfor.

8.min: Oilers fortsetter å kjøre. Greg Mauldin med skudd i stolpen. Oilers klart best utpå her for øyeblikket.

6.min: MÅÅÅÅL. Klasseangrep fra Oilers. Pucken går hurtig fra mann til mann, og Vigier setter opp Morley som nydelig finner Lucia på bakerste. Søberg klarer ikke å komme tidsnok over, og Lucia sender Oilers opp i ledelsen tilbake på laget.

5.min: Vålerengas Filip Gunnarson fikk dagens første utvisning, etter å ha skutt pucken over vantet. To minutter.

5.min: Medhus får Oilers to første sjanser, men begge skuddene hans går rett på Søberg i VIF-buret.

5.min: Mye dueller og lite finspill her i starten av kampen. Ingen av lagene har skapt noen store sjanser til nå.

* Der er spillet i gang igjen etter en pause.

3.min: Henrik Medhus får seg en karamell og skøyter av isen for å få tilsyn. Ble taklet med hodet først inn i vantet.

1.min: Kampen er i gang.

Før kamp:

Med tre kamper igjen å spille ligger Oilers på tredjeplass, og i forrige hjemmekamp sikret Oilers seg bronsemedaljene. Skal det helt utenkelige skje og Oilers kapre gullet må de slå Vålerenga i kveldens kamp, og Frisk og Sparta i de to kampene etter det.

Samtidig må VIF også tape mot bunnlagene Stjernen og Ringerike – toppet av at Storhamar også taper en av sine to siste. Med åtte poeng opp og tre kamper igjen skjer neppe det, men med en kamp mindre spilt og fire poeng bak Storhamar på sølvplass er det en mer realistisk ambisjon.

Men enda viktigere enn det er det å utsette gullfesten til erkerival Vålerenga, som med seier i kveldens oppgjør kan feire sitt første seriegull på fem år.

– Det skal ikke skje igjen! Ikke f ... Å tape den kampen for å la VIF feire gull foran oss er ikke en problemstilling. Det skjer ikke, sier Oilers' Henrik Medhus.
– Vi ser helst ikke at det skjer igjen at VIF får feire gullet mot oss. Den festen skal vi gjøre hva vi kan for å ødelegge, følger Peter Lorentzen opp med,
Etter en skadeliste lang som en vondt år, har det gradvis blitt bedre for Oilers. Peter Lorentzen er siste mann til å slutte seg til laget, som nå bare har Dennis Sveum og Phil Lane ute med skade. Vi merker oss også at Mario Lucia er tilbake på laget etter å ha blitt vraket sist.