Sport

Starter oppkjøringen utendørs

Viking-spillerne samles i dag til årets første trening før comebacket i Eliteserien. Det vil skje utendørs på SR-Bank Arena.

Følg RA Sporten på Facebook!

Ferien er over og tirsdag begynner forberedelsene til 2019-sesongen. I fjor ble det meste av januar unnagjort i Vikinghallen og Randaberg Arena, men kunstgresset i Jåttåvågen gir nye muligheter.

– Med mindre det skulle snø trener vi utendørs, opplyser materialforvalter Stian Refvik i en SMS til RA.

Også i fjor var trener Bjarne Berntsen klar i talen på at så mye som mulig av oppkjøringen skulle skje utendørs og nå kjøres det på fra første spark som i «gamle dager» før de to lokale fotballhallene var bygget. Spillerne kan for øvrig vente seg mye slit på direkten.

– Den første måneden kommer til å handle om å få gang på pulsen. Vi skal legge grunnlaget for å jobbe mer med det taktiske fra 1. februar, sa Berntsen til RA forrige uke.

Av nykommerne er det kun Runar Hove som møter til første trening. Axel Óskar Andrésson er på tur med det islandske A-landslaget.

Viking møter Sola (1. februar), Nest Sotra (7. februar), Sandnes Ulf (15. februar), Odd (1. mars) og FKH (24. mars) i oppkjøringen. Laget er i Marbella fra 16. februar til 23. februar, hvor det legges opp til minimum én kamp.

LES OGSÅ: Kontinuitet og spillestil trumfer kjøpefest

Mer fra Dagsavisen