Sport

Vidar-Nilsen måtte gå: – Er ikke enig i avgjørelsen

Roger Nilsen trodde han skulle få være Vidar-trener ut sesongen. – Beskjeden kom veldig overraskende. Det var ingen signaler på forhånd, sier Nilsen. Klubbledelsen sier de ønsker en ny stemme i garderoben i de fem siste og avgjørende kampene av sesongen.

Vidar har vært blant dem som scoret minst og sluppet inn mest denne sesongen. 2. divisjonsklubben ligger nest sist på tabellen i PostNord-ligaen avdeling 2. Med fem kamper igjen, ville klubben ta grep. Mandag ble trener Roger Nilsen kalt inn til møte med klubben.

– Under møtet fikk jeg beskjed om at klubben ønsker å prøve noe nytt. Et desperat forsøk på å redde sesongen, forteller Nilsen til RA.

Ifølge Nilsen kom beskjeden uten forvarsel.

– Veldig overraskende. Det var ingen signaler på forhånd. Verken styret eller sportslig utvalg har diskutert med meg, sier han.

Sørli tar over

Assistenttrener Kristian Sørli tar over ut sesongen, som ha fem kamper igjen.

Selv om resultatene har uteblitt, trodde Nilsen at han skulle få fullføre sesongen.

LES OGSÅ: Vidar tapte igjen: – Det ser tungt ut

– Jeg kan ikke si at jeg er enig i avgjørelsen til klubben. Resultatene har ikke vært der. Det er en ganske enkelt forklaring på det. Vi har slitt enormt med skader og spilleravganger. Det har vært vanskelig å finne nye spillere. Vi har ikke noe mer å tilby enn det sportslige. Motbakke hele tiden. Guttene har holdt motet oppe, og jeg har sett forbedringer, spesielt mot Skeid og Hødd, sier Nilsen.

– Kan klare seg

Han mener sjansene til å beholde plassen absolutt finnes.

– Nå møter de bunnlag på rad og rekke. Dette kan de klare, sier Nilsen.

Den tidligere Sheffield United-proffen, Viking- og landslagsspilleren er ikke bitter. Han føler heller ikke at han ikke har hatt de rammene som har ble forespeilet da han ble Vidar-trener før denne sesongen.

LES OGSÅ: Kommentar: Vidar er i full sportslig krise og skadene florerer. Likevel sliter de med å få lånt spillere fra et Viking med smekkfull tropp. Hvorfor er det slik?

Tøff sponsorkonkurranse

– Jeg har vært med i dette gamet lenge. Jeg håper Vidar klarer seg. Byen trenger et 2. divisjonslag. Med de rammene klubben har, i forhold til Bryne, Arendal, Egersund, så er det ikke overraskende at Vidar ligger der de gjør. Det er synd at Vidar ligger på gulvet mellom Viking og Oilers, påpeker Nilsen, som synes det er synd at det er lite folk på kampene og at interessen er liten.

– En fantastisk klubb

Likevel har han bare gode ting å si om klubben.

– Vidar en fantastisk klubb med en herlig dugnadsånd – den har imponert meg. De har flott spillergruppe. Skulle de rykke ned, så rykker de trolig rett opp igjen, dersom de klare å beholde spillerne, mener Nilsen, som ikke har konkrete fotballplaner om hva han skal gjøre nå.

– Jeg har andre ting. Fotball har vært på siden. Men jeg har jo holdt på med fotball på et eller annet nivå hele livet.

Kontrakten til Nilsen går ut sesongen, men treneren er fristilt fra alle arbeidsoppgaver i klubben.

– Gjør et forsøk i en desperat situasjon

Daglig leder Gaute Johannesen og leder for sportslig utvalg, Per Rune Vatsvåg, vil prøve en «ny stemme» i innspurten.

– Vi har fritatt Roger (Nilsen red.anm.) fra hans arbeidsoppgaver ut året. Han er lønnet av klubben, men vi ønsker nå en ny stemme i garderoben. Det er et forsøk verdt i den desperate situasjonen vi er i. Det er nå eller aldri, sier daglig leder i Vidar, Gaute Johannesen til RA.

Det meste har gått galt for Vidar denne sesongen. Laget ligger nest sist på tabellen, og risikerer å rykke ned til 3. divisjon.

– Vi må snu de steinene vi kan snu. Nå gjør vi et grep. Om det virker eller ikke, vet vi ikke. Det blir som å sette inn en innbytter i slutten av kampen, sier Johannesen.

Assistenttrener Kristian Sørli tar over for Nilsen ut sesongen.

Sørli må gi jernet

– Er det aktuelt å fortsette med Sørli neste sesong?

– Sørli vikarierer de siste fem ukene. Han må gi jernet. Det er opp til ham hvordan han vil kjøre det løpet. Sørli er vant med å være hovedtrener, svarer Johannesen.

Å beholde plassen eller ikke er opp til Vidar. Motstanden er overkommelig, mener Johannesen.

Johannesen synes det er synd å skille lag med Nilsen.

– Han er en fantastisk fyr og en fotballtrener, men nå ha vi behov for en annen stemme i garderoben.

LES OGSÅ: Møter motbør på overgangsmarkedet – ber Viking om hjelp

Leder for sportslig utvalg, Per Rune Vatsvåg, sier Roger Nilsen har gjort en god jobb. Men nå var det på tide å prøve noe nytt.

– Nå er det fem kamper igjen. Vi vil prøve et stunt med en annen stemme i garderoben, sier Vatsvåg.

– Det kan være nok å vinne fire av dem fem siste kampene, mener Vatsvåg.

Ingen krise å rykke ned

Hvem som blir hovedtrener neste sesong, er vanskelig å tenke på nå, mener Vatsvåg. Spesielt når klubben ikke vet om den beholder plassen i 2. divisjon, eller om det blir nedrykk til 3. divisjon.

– Etter siste seriekamp skal jeg og Gaute Johannesen ta en evaluering.Noen vil si det er krise om vi rykker ned. Jeg vil ikke kalle det krise. Vi hører kanskje hjemme i 3. divisjon budsjettmessig, men vi har alltid klart oss. Jeg tror vi klarer det igjen, sier Vatsvåg.

Mer fra Dagsavisen