Sport

Green registrert for spill i Eliteserien

Den engelske angriperen George Green (21) var regnet som et av de største talentene i engelsk fotball for noen år siden. Onsdag dukket han opp i Jåttåvågen. Gamletrener Ian Burchnall vil gjerne se på mulighetene for å vekke karrieren hans til live igjen, og har registrert ham for spill i Eliteserien.

Den engelske angriperen George Green er på plass i Jåttåvågen. Ian Burchnall har lyst til å se på                mulighetene for å vekke karrieren til sin tidligere elev til live igjen. Foto: Espen Iversen

Følg RA Sporten på Facebook!

Green var i sin tid ansett som et supertalent og ble hentet til Evertons akademi fra Bradford i en avtale som hadde en totalramme på nesten to millioner pund.

Karrieren tok likevel ikke av grunnet flere forskjellige omstendigheter.

Green, som har spilt med stjerner som Dele Ali, har siden 2015 kamper for mindre klubber som Tranmere Rovers, Oldham, Osset Albion og Salford City.

Fra 2016 har han vært Burnleys eiendom, men han ble løst fra kontrakten der i sommer. Han var i perioden også utlånt til Kilmarnock i den skotske eliteserien.

– Vi ønsker å se nærmere på ham i en periode. Jeg trente ham i Bradford da han gikk til Everton, sier Ian Burchnall.

LES OGSÅ: Burchnall ser på ny engelskmann

Blir beskyttet

I utgangspunktet ble han hentet til Stavanger for et lengre prøvespill for å finne ut hvor han står, men Burchnall erkjente likevel at klubben vurderte å signere ham på en kort og rimelig avtale ut sesongen. Onsdag kveld fortalte briten at klubben har registrert han for spill i Eliteserien, men at de ikke ønsker å presse spilleren.

Mediene som var til stede under gårsdagens økt i Jåttåvågen ble bedt om å droppe å prate med spilleren. Det er sjelden kost i et Viking som er veldig åpne på normalen. Green har dog hatt sine problemer de siste årene, og Burchnall hadde egentlig håpet å «snike» spilleren inn bakdøren.

– Han har ikke bare hatt det lett etter Everton, sier treneren – og ber om forståelse.

178 centimeter høye Green har U-landskamper på U16-, U17- og U18-nivå for England.

– Han er åpenbart en mann jeg har hatt i tankene lenge – så dette er på ingen måte noen panikkhandling etter at vi solgte Adegbenro. Vi har holdt dialogen og det kan godt være at han kan ha godt av å komme seg bort fra sin vante hverdag.

LES OGSÅ: Henningsen om Adegbenro-salget

Jobbet med Skålevik

Etter at Viking solgte Samuel Adegbenro tirsdag kveld, ble det på direkten gjort et framstøt mot Branns spiss Steffen Lie Skålevik. Budet ble avslått og i retur kom et motkrav som blir beskrevet som «hinsides».

– Men jeg er ikke stresset og føler ikke det store behovet selv om Adegbenro ble solgt. Vi har hatt et godt overgangsvindu, sier Burchnall.

Viking var også i forhandlinger om et kjøp av islandske Holmbert Aron Fridjonsson i går. Den 195 cm høye spissen spiller i Stjarnan.

– Men vi fikk nei, sier Burchnall som legger den ballen død.

Sportssjef Bård Wiggen jobber fortsatt med det som Burchnall karakteriserer som en «long shot», men foreløpig har det ikke kommet noe ut av det.

LES OGSÅ: Slik planlegger Viking uten Adegbenro

Espen Iversen

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis

Pål Karstensen

Pål Karstensen

Frontsjef og journalist i sportsredaksjonen