Sport

Jakob Ingebrigtsen til angrep på egen rekord

Jakob Ingebrigtsen (16) tror han kan tukte sitt eget, ferske rekordløp under Bislett Games torsdag kveld.

Den yngste av løperbrødrene fra Sandnes ble historisk da han som den yngste gjennom alle tider kom seg under 4 blank med 3.58,07 på en engelsk mile i Eugene i USA 27. mai.

Bislett-sjef Steinar Hoen prøvde sitt ytterste for å dempe forventningene og "hypen" rundt løpertalentet da pressen ble invitert til treff på Thon Hotel Plaza i Oslo tirsdag, men den tidligere verdenstoppen i høyde lyktes bare sånn måtelig.

Drømmemilen er borte som avslutningsdistanse på Bislett i år. I stedet er den erstattet av en ungdomsdrømmemil.

– Jeg gleder meg til å prøve meg mot noen av de beste i U20-klassen i verden. Målet er å løpet fortere enn i Eugene. Det er ingenting som tyder på at det ikke skal gå fortere. Men alt kan skje selvsagt, sa Ingebrigtsen til NTB.

Oppmerksomhet

Hoen fortalte at det ikke har vært enkelt å skaffe kvalifisert motstand i U20-klassen.

– Og vi klarte heller ikke å finne unge nok fartsholdere. Der har vi hentet inn seniorer som ikke skal fullføre slik at Jakob skal få anledning til å vinne og løpe så fort han kan, sa Steinar Hoen.

Jakob Ingebrigtsen er ingen fersking i Bislett-sammenheng. Han deltar i stevnet for tredje gang, og han erkjenner at det pirrer litt ekstra at han deltar som en del av det ordinære stevneprogrammet med start etter klokka 20.00. Unggutten har bevisst ladet opp til stevnet i Oslo.

– Jeg har egentlig bare samlet krefter og hentet meg inn igjen. Jeg har hatt et par gode baneøkter. Nå handler det om å få et par løp til i beina med høy fart. Jeg har gjort det veldig bra i det siste, og formen har aldri vært bedre. Det lover ingenting annet enn godt, høyttenkte 16-åringen.

Nerver

– Hvordan har oppmerksomheten vært i etterkant av løpet i Eugene?

– Det har vært mye snakk om rekorden og alt rundt den, men for min del vet jeg hva jeg er god for og hva jeg har løpt. Jeg vet selv at jeg kan løpe enda fortere enn det jeg har gjort. Jeg gleder meg bare til å løpe på nytt. Vi er flinke til å fokusere på det vi selv skal gjøre.

Jakob måtte i likhet med broren Filip konstatere at årets Bislett Games går uten den nyopererte storebroren Henrik. Skader er et evigvarende problem i friidrett. Denne gangen var det hamstringen som stoppet Henrik Ingebrigtsen.

Lillebroren hevder at han ikke tenker så mye på det. Hittil har han selv vært forskånet fra de lengste skadeavbruddene.

– Det handler om å trene så mye du kan og fortsatt holde deg skadefri. Det gjelder å finne den grensen der du akkurat ikke blir skadd. De sier at du har trent for lite om du aldri blir skadd. Du må finne den grensen. Jeg føler at jeg har truffet bra der i år. Det er dumt at folk blir skadd, men det er en veldig stor del av gamet. Slik er det bare.