Sport

Lar seg ikke stresse av endring

Til tross for mange spillere ut etter vårens gull er sportsdirektør Pål Higson helt avslappet. Han viser til at de ikke skal hente mange flere spillere enn normalt i sommer. Forskjellen er at neste mesterlag skal ha flere lokale innslag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fem navnetrekk til. Det er hva Higson er på jakt etter fra nå og fram til CHL starter.

– Og det er ikke et unormalt antall for oss i løpet av sommeren. Den store forskjellen er at vi nå i mye større grad skal fylle på med unge lokale spillere i bredden, sier han til RA. Selv om disse ikke vil få A-kontrakter er det på tide å ta et nytt steg. Mange kommer opp samtidig nå og klubben utfordrer seg selv på utvikling.

Det neste mesterlaget har forhåpentlig mange flere unge lokale navn.

LES OGSÅ: Røste Fossen til Stjernen

Omtrent samme budsjett

– Vi gjør ikke dette for å være snille, men fordi de unge er gode nok. Selv om de vil spille på amatørkontrakter venter vi oss at flere spiller seg til A-kontrakter i løpet av året. Det er såpass mange om beinet at vi har valgt å gjøre det slik.

– Betyr det et lavere budsjett?

– Nei. Vi kommer omtrent til å ligge på samme nivå. Om du ser på den totale lønnskostnaden fra avslutningen i år vil den ligge lavere, men det kan endre seg underveis – som det også gjorde forrige sesong.

Åtte av spillerne fra laget som vant gull i april er helt sikkert borte. I tillegg er skjebnene til to-tre spillere fortsatt uviss.

Higson mener likevel at alt snakket om store omveltninger i Oilers er mer psykologisk enn faktabasert. De skal totalt hente inn seks-syv nye. To er allerede på plass.

– Hadde vi ikke mistet både Dan Kissel og Tommy Kristiansen nå er jeg ikke sikker på at folk hadde ment endringene var så store, sier sportsdirektøren.

Han minner også om at klubben hadde tre spillere på tribunen i slutten av sesongen etter påfyll.

– Og det er ikke usannsynlig at vi som vanlig vil gjøre det slik.

Klubben har nå seks backer og åtte løpere på kontrakt.

– På backsiden henter vi nok inn en etablert til. Det blir fort en utlending. Så har vi et kull på to-tre unge som skal inn og kjempe om den siste plassen. Offensivt skal vi ha inn fire løpere utover mange unge som skal få være med. Her vil tre nok være utlendinger.

LES OGSÅ: Oilers bunnseedet i mesterligaen

Stjernejakt og is i magen

Han erkjenner at de fire angriperne må være påfyll til de to beste rekkene. Produsentene i laget. De vikigste spillerne.

Higson vet hvem han vil ha, men markedet er rolig så lenge VM spilles i Europa. I AHL pågår sluttspillet fortsatt.

– Får vi ja fra noen av dem vi ønsker så signerer vi nå. Hvis ikke kan vi vente. Jeg stresser ikke. Vi vil få et godt produkt. Pengene blir mer verdt mot slutten av sommeren. Samtidig er også tilfanget på spillere mindre på det tidspunktet. Vi må vurdere det hele etter situasjonen, sier Higson.

Om laget lykkes i å vinne kongepokalen også kommende sesong har de klart det sju ganger på rad. Da tangerer de Vålerengas rekordrekke som startet i 1965.

– Det hadde vært sjef å toppe VIF. Samtidig betyr det ikke så mye. Vi endrer uansett ikke målsetting kommende sesong.

LES OGSÅ: Røste Fossen stiller ultimatum

Ikke helt avskrevet Nystrom

En spiller som kan endre regnestykket er den tidligere NHL-profilen Eric Nystrom (34). Han fikk oppleve tittelen han ønsket seg i karrieren med Oilers i vår. De fleste har regnet med at han nå er tapt for Oilers, men Pål Higson har fortsatt ikke satt noe digert kryss over navnet hans.

Selv om alle innser at en ny sesong er urealistisk vil ikke Higson gjøre det før Oilers har gjort et framstøt.

– Jeg har pratet mye med Eric etter sesongen, men ikke om dette. Vi vil ikke avskrive ham helt før vi har tatt den praten, sier Higson til RA.

Spilleren selv har tidligere satt døren på gløtt.

Fakta:

Bekreftet ferdige i Oilers: Dan Kissel, Mark van Guilder, Tommy Kristiansen, Tim Kunes, Scott Macaulay, Petter Røste Fossen, Ruben Smith, Christian Dahl-Andersen.
Under kontrakt kommende sesong: Henrik Holm, Mats Larsen Mostue, Henrik Solberg, Dennis Sveum, Villiam Strøm, Daniel Bøen Rokseth, Magnus Hoff, Henrik Medhus, Svein Petter Falk-Larssen, Josh Soares, Spencer Humphries, Peter Lorentzen, Kristian Forsberg, Eirik Salsten, Markus Søberg, Eirik Børresen.
Usikre: Kjetil Martinsen, Anders Tangen Henriksen og Eric Nystrom