Sport

Shroot kan gå rett inn på laget

Robin Shroot (29) var så giret på å gå til Viking at han spiller uten lønn for de mørkeblå. Trener Ian Burchnall bekrefter også at han kan gå rett in på laget mot VIF i premieren.

Følg RA Sporten på Facebook!

Burchnall og Viking kastet seg rundt fredag da de fikk nyss om at det kunne være en mulighet for å hente Shroot, som har U-landskamper for Nord-Irland, på lån ut juli.

Spissen har bedt Hødd om å bli solgt og da dette ikke ble noe av, kom utlån på bordet som en mulighet.

LES OGSÅ: Viking gir vekk Ibrahim til Vålerenga

Da Hødd hentet inn Amani Mbudele fra Sarpsborg 08 tidligere i dag, sto Viking klare. Klubben slipper for øvrig å betale lønnen hans og spilleren er helt gratis.

Burchnall er strålende fornøyd med overgangen.

– Robin er en naturlig nummer ti. Den typen spiller mangler vi. Han scorer mye mål og kan også spille på kanten, sier Viking-treneren til RA.

LES OGSÅ: Viking signerte to nye millionavtaler

Vurderer å bruke Shroot fra start mot VIF

Viking har ofte brukt Abdisalam Ibrahim eller Julian Ryerson i den hengende spissrollen i vinter, men ingen av dem har dette som sin naturlige posisjon. Nå forsvinner også Ibrahim til VIF.

– Kan det faktisk være at dere starter med Kwesi Appiah og Robin Shroot på topp i seriepremieren mandag?

– Ja. Det er ingen umulighet. Shroot kommer hit i kveld og trener med oss lørdag. Jeg må se det litt an. Han har heller ikke spilt kamper de siste to ukene ettersom han ba om å bli solgt, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Bekreftet: Shroot klar for Viking

God statistikk

Treneren er svært spent på hvordan han tar nivået i Eliteserien. For på nivå to har spilleren vært strålende etter at han kom fra lavere divisjoner i England i 2014.

– Jeg kommer kun på Pontus Engblom med bedre statistikk i forhold til scoringer og antall kamper i divisjonen, sier Burchnall.

Det er også en langsiktig tanke med lånet. Burchnall erkjenner at en gratisovergang kan bli aktuelt til neste år. Kanskje også et forlenget lån.

– Vi mister to spillere i starten av juli. Slik sett er det viktig å ha en litt lengre. Aniekpeno Udo er også på lån i Levanger fram til slutten av måneden. Jeg tror dette er smart fordi Udo behøver å spille kamper på et lavere nivå før han er klar.

Spiller uten lønn

Da RA snakket med Robin Shroot fredag var han på vei ned til Stavanger fra Bergen. Angriperen var henrykt over å få komme til Stavanger.

– Jeg er veldig glad og spent. Ikke minst er jeg stolt over å få spille for en klubb som Viking hvor det er en rik historie og har vært mange engelske spillere, sier Shroot.

Briten har ambisjoner som ikke står i stil med fotball på nivå tre for Hødd. Derfor ba han om å bli solgt. Da dette ikke skjedde måtte han tenke kreativt – ettersom Hødd ikke hadde noen intensjoner om å betale lønnen til en spiller i Viking.

– Løsningen ble at jeg spiller uten lønn i tiden hvor denne avtalen gjelder kanskje bortsett fra seiersbonus. Jeg kjenner til Vikings økonomiske situasjon og Eirik Henningsen sa til meg at en overgang kun kunne skje dersom jeg var helt gratis. Da sa jeg til ham at jeg kommer om du finner et sted å bo.

Ambisjonene betyr alt

Shroot legger ikke skjul på at han har store ambisjoner og at dette er en drømmeovergang for ham –til tross for omstendighetene.

– Det er slike valg som gjør deg til helt hos Viking-fansen?

– Jeg er britisk vet du. Penger er ikke alt.

Fredag var det bare å kaste seg rundt og ta flyet til Stavanger. Da han satt på det ble det kjent at Viking er i ferd med å gi bort Abdisalam Ibrahim til VIF for å slanke lønnsbudsjettet.

Dermed tyder mye på at han starter i seriepremieren mot VIF.

–Ting skjer fort i fotball. Sånn sett har jeg også selv vært priviligert. Det er ikke så mange år siden jeg spilte på nivå åtte i England. Uken etter løp jeg ut foran 22.000 tilskuere for Birmingham mot Wolves i FA-cupen, sier Shroot til RA - og ler godt.

Fakta:
Navn: Robin Shroot
Født: 26. mars 1988 Hammersmith, London
Høyde: 181 cm
Landskamper: 4 for Nord-Irland U21
Tidligere klubber: Staines, AFC Wimbledon, Harrow Borough, Birmingham, Walsall, Burton Albion, Cheltenham, Stevenage, Hødd og Sogndal.
Aktuell: Lånes ut til Viking ut juli.