Sport

Sola-spillerne glade for kontinuiteten

Solas hjemvendte stjerner Tonje Nøstvold og Line Ellertsen skryter av Knut Ove Joas jobb for barndomsklubben, og mener framtiden aldri har vært mer spennende.

Følg RA Sporten på Facebook!

I løpet av de syv årene som Knut Ove Joa har vært i Sola har klubben tatt steg år etter år. I år var klubben i semifinale i NM, både for A-laget og for U20-laget. A-laget jakter sluttspillplass, mens jenter 18-laget har spilt i Lerøyserien for andre året på rad.

– Det er veldig kjekt at Knut Ove blir med videre. Da jeg signerte for to nye år håpet jeg at Knut Ove skulle følge opp, da han står for kontinuitet og stabilitet. Vi har noe spennende på gang her, og han er en viktig brikke i det, sier Tonje Nøstvold til RA.

LES OGSÅ: Knut Ove Joa tar to nye år i Sola

– Står for viktige verdier for Sola

Da Joa begynte i Sola i 2010 var målet å utvikle egne spillere, i tillegg til å hente hjem Solas egne stjernespillere.

– Jeg synes det er veldig kjekt å få være med å bidra til dette prosjektet så lenge jeg kan. Knut Ove er en veldig dyktig trener, og står for verdier som er veldig viktige for Sola. Han har en plan med det meste, og tar aldri noen snarveier. Han bygger stein for stein, og utvikler klubben ett steg om gangen, sier Nøstvold.

Målsetting i år er å ta en sluttspillplass, før planen er å ta ett skritt videre neste år og bli blant de seks beste og kanskje kjempe om medaljer etter det.

– Knut Ove er flink til å utvikle gode spillerne, og vi trenger mer erfaring hvis vi skal ta flere steg. I fjor klarte vi å unngå nedrykk, og i år kjemper vi om sluttspillplass, så vi må fortsette å utvikle oss, sier hun.

LES OGSÅ: Sola tapte i sluttsekundene mot Gjerpen

Drømmer om europacup

For å ta det ekstra steget videre opp på tabellen må Sola lykkes med kombinasjonen av å utvikle egne spillere og beholde dem, samt å hente hjem spillere som Camilla Herrem og Malin Holta.

– Målet må være å gjøre Sola så attraktive at spillerne ønsker å bli igjen her. Det er ikke det sosiale det går på, men utfordringer på banen. Hvis vi klarer å klatre litt oppover på tabellen vil det hjelpe, og hvis vi drømmer litt fram i tid så kan vi håpe på europacup, sier hun.

Det var også en del av grunnen for at Line Ellertsen valgte å returnere.

– Det er ikke så lenge siden Sola rykket opp, og siden den gang har klubben tatt store steg. Det håper jeg vi fortsetter med, og derfor ville jeg være med på reisen, sier Ellertsen.

LES OGSÅ: Ingen NM-finale på Sola

På vei opp

Hun skryter veldig av Joas trenerferdigheter, etter de første månedene tilbake.

– Jeg har ikke hatt ham som trener før, men han er veldig nøye med detaljene og retter og justerer på alt. Han gir gode tilbakemeldinger, og er flink til å motivere, sier hun.

Begge mener at Sola for alvor begynner å markere seg, etter å ha fulgt med klubben fra utsiden før de kom tilbake.

– Sånn det er nå har vi et ungt og lokalt lag med mange lokale spillere som blir satset på. Når du samtidig kan vise til gode resultater og ser at klubben er i utvikling, er det klart at det er interessant for andre spillere. Det viser at Sola er på vei oppover, forteller Ellertsen.

LES OGSÅ: Dette ønsker de for sine klubber i 2017

Nyeste fra Dagsavisen.no: