Sport

Ledger klar for Viking

Michael Ledger (19) er klar for et låneopphold i Viking. Ian Burchnall håper å slippe til stopperen allerede mot FK Haugesund fredag.

Michael Ledger er klar for Viking. FOTO: ESPEN IVERSEN
Følg RA Sporten på Facebook!

De mørkeblå fikk mandag klarsignalet de har ventet på fra Sunderland.

Den unge midtstopperen kommer til Viking på lån fram til sommeren.

LES OGSÅ: Håper på Ledger-svar mandag

Dermed har endelig Viking-trener Ian Burchnall fått konkurransen han har ønsket seg i den utsatte posisjonen. Viking har kun Karol Mets og Rasmus Martinsen som rene stoppere fra før.

– Alt er nå i orden og vi jobber med å få ham på et fly hit tirsdag, sa Burchnall til RA mandag ettermiddag.

Kan debutere fredag

Stopperen skal mandag kveld spille for Sunderland U23 mot Tottenham U23. Planen er å la ham få debutere for Viking så fort som overhodet mulig.

– Ja. Jeg håper å gi ham debuten mot FK Haugesund på fredag. Vi får ta en titt på tilstanden hans etter kampen mot Tottenham, Forhåpentlig trener han som vanlig med oss på torsdag og spiller fredag, sier Viking-treneren.

LES OGSÅ: Viking imponerte mot Jerv

Leter videre i England

Burchnall har lenge vært klar på at låneavtaler ikke er ideelle, men situasjonen er i ferd med å bli såpass prekær at han er villig til å gamble litt på et ubeskrevet britisk blad.

Ettersom klubben ikke har penger til å handle, fortalte han RA forrige uke at de mørkeblå også jobber videre med et par andre konkrete navn fra England som kan komme inn på lån.

Det kan også godt være snakk om en offensiv spiller.

– Her er det ingen utvikling enda, men vi håper å vite mer senere denne uken. Det tar litt mer tid å få tak i spillere som ikke koster en krone. Vi får prøve å få til litt magi, sier Burchnall til RA.