Sport

Nærmer seg Ledger – leter videre

Ian Burchnall håper at et lån av Michael Ledger fram til sommeren er på plass før helgen. Det betyr likevel ikke at han er ferdig med å lete i hjemlandet. Nå håper han å få tak i nok en spiller derfra på lån før sesongen starter.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er mye mulig at vi henter inn nok en spiller på lån fra England. Jeg jobber fortsatt videre med et par navn derfra, sier treneren til RA.

– Er det snakk om en spiss?

– Det kan godt være. Vi så hvor sårbare vi kan være da vi fikk Usman Sale skadd.

LES OGSÅ: "Det vanskelige arbeidet"

Glad for kontaktene

Klubben signaliserte tidlig i vinter at de ønsket å hente Tommy Høiland hjem. Samtidig ønsket treneren seg Eggert Jonsson for å få inn en erfaren stopper.

Dette var de to plassene Viking skulle styrke. Grunnet økonomien ble det umulig å hente islendingen fra Fleetwood. Han gikk i stedet til Danmark. Mye tyder nå også på at Viking ikke vil få midler til å gjøre et framstøt mot Høiland. Da betyr det i klartekst at plan-B må i spill – selv om Burchnall egentlig ikke ønsker å ha inn spillere på lån.

Ledger-svar før helgen

LES OGSÅ: Kraftig nedgang i antall U-landslagsspillere i Viking

– Jeg er glad for at jeg har noen kontakter i England som jeg kan bruke, sier han.

Når det kommer til stopperen Michael Ledger fra Sunderland, tyder det meste på at han kommer på lån. Han spilte en god kamp for Sunderlands U23-lag mot Atletic Bilbao onsdag. Laget holdt da nullen.

– Agenten hans er i dialog med direktøren i Sunderland om dette. Det er noen detaljer som må avklares, men vi håper å få det på plass før helgen.

Han minner om at stopperen bare er 19 år og uferdig. Samtidig er han ganske sikker på at spillere fra 2-lagene i den øverste engelske serien er i nærheten av å være gode nok. I denne U23-serien møter spillerne også overårige motstandere.

– Ledger har blant annet møtt spisser som Liverpools Danny Ings, sier Burchnall.

Viking møter for øvrig Jerv til treningskamp i Randaberg Arena fredag klokken 16.00.

Nyeste fra Dagsavisen.no: