Sport

51 prosent av Oilers' poeng tatt av importene

Dan Kissel sier at han nå snart kjenner seg som en nordmann i Oilers-sammenheng. Et eksempel på den forbrødringen er at Oilers' importerte spillere og de norske plukker like mye poeng.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers har hatt en sjelden frihelg på grunn av Møbelringen Cup som har vært arrangert i DNB Arena i helgen, og den har gjort godt for både kropp og sjel.

– Det har vært veldig godt å ha denne frihelgen å komme seg litt på. Både for at de som sliter litt med småskader kan komme seg tilbake, og at vi andre kan få litt av overskuddet tilbake igjen, sier Dan Kissel til RA.

LES OGSÅ: – Vanskelig å spille med en danske som har forelsket seg i fløyta

Kissel føler seg litt norsk

Amerikaneren har brukt fritiden sammen med familien.

– Jeg har en liten en hjemme som jeg har brukt mye tid på, så det har vært en veldig fin helg. Vi var på julegrantenningen på søndag, så det har vært veldig godt å få en helg alene med familien, forteller Kissel.

Med valget av Donald Trump som president i USA, er han glad for at han bor i Norge.

– Da jeg først kom hit, var det litt kultursjokk, men nå liker jeg meg veldig godt. Det er en veldig familieorientert og avslappet kultur her som jeg trives godt i, og med Trump som president hjemme kan jeg tenke meg å bli her en stund, sier Kissel og ler.

LES OGSÅ: Statsviter, poengkonge og Trumphater

– Ikke avhengig av enkeltspillere

Med norsk kone og et språkkurs som skrider framover føler amerikaneren seg mer og mer norsk. Likevel er han fortsatt blant importspillerne som produserer best i GET-ligaen. En oversikt som Norsk Topphockey har laget over importspillernes poengproduksjon viser nemlig at Oilers’ importspillere står for 139 av 272 poeng. Altså 51,1 prosent.

– Det er gode tall, som illustrerer at vi har et lag der alle kan produsere poeng fordelt på alle rekkene. Vi er ikke avhengig av enkeltspillere for å plukke poeng, og det er en styrke for oss, sier poengkongen.

Markus Søberg har stått for 19 poeng så langt, og er med det nummer tre av de norske bak Eirik Salsten (22 poeng) og Tommy Kristiansen (21 poeng).

– Det sier mye om lagmaskinen Oilers, og jevnheten vi har i laget. Noen må score målene og få poengene, men vi konsentrerer oss om å gjøre jobben vår og tenker ikke på hvem som gjør det, sier han.

LES OGSÅ: Ekstra glad for å snu det på Jordal

Brukte frihelgen på håndball

Tirsdag kveld er det laget der importspillerne står for størst prosentandel av poengproduksjonen som venter på hjemmebane. 63 prosent av Lillehammers poeng er tatt av importer.

– De har mange gode utenlandske spillere som hever nivået deres, men det er ikke bare de vi må passe oss for. Lillehammer er et godt lag, med høy arbeidsmoral og som spiller rask, direkte hockey. Vi må matche den arbeidsmoralen, og klarer vi det har vi en god mulighet, sier Søberg.

Han har brukt frihelgen på håndball, og restitusjon.

– Det har vært godt å få noen dager helt fri, slik at jeg kan bli helt restituert. Jeg så håndball både lørdag og søndag, og det var imponerende, sier Søberg.

LES OGSÅ: Oilers U20 med ny dobbeltseier på Hamar

Pål Karstensen

Frontsjef og journalist i sportsredaksjonen