Sport

Mot golfstart

Etter en kald og tørr vinter begynner livet igjen å spire på golfbanene.

- Jeg har gått og speidet ut over banen siden begynnelsen av mars. Det er alltid kjipt når en ikke ser plussgrader i enden av langtidsvarselet, men nå er vi i gang igjen. Det er veldig kjekt, sier daglig leder i Bærheim Golfpark, Ådne Stensland, og kikker fornøyd på det gule graset som dekker store deler av banen like ved Soma Gård.

- Ballen triller like godt om graset er grønt, brunt eller gult, men nå er vi i hvert fall kvitt frosten, fortsetter han.

I morgen arrangerer klubben åpningsturnering med 125 deltakere, grillbuffet og fest på kvelden.

- Først blir det full rulle på banen, så blir det full rulle på Hall Toll med underholdning og det hele, sier Stensland.

Gjevt med sommergreener

De alle fleste banene er spillbare hele året, men det er ikke ordentlig stas å svinge golfkøllene før sommervarianten av det kortklippede området ved hullene er åpnet.

- Sommergreener er alltid godt planert og er laget jevne og fine med firemillmetersklipp. Vintergreener er som oftest provisorisk tilklipte grasflekker hvor vi trykker nedi et hull for at folk skal ha noe å spille på, oppklarer Steensland humoristisk.

Det er altså sommergreenene som nå så smått åpnes på golfbanene i fylket.

En gjeng som trosser normalen er Sola Golfklubb. Der kan de mest innbitte golferne putte på sommergreener året rundt.

- Vi har en nihullsbane med sommergreener som alltid er spillbar. Det går helt fint, men det er ikke optimale forhold. De som i vinterhalvåret plent vil ut og spille skal få lov å gjøre det på en «skikkelig» bane, sier head groundkeeper Kjell Salanger.

Utfordrende vinter

I en ideell verden skulle alle golfklubbene RA var i kontakt med i går ønsket at sesongen startet i begynnelsen av mars. Slik har det ikke gått.

- Jeg har vært her på Sola siden 1995 og har aldri opplevd lignende. Vinteren har vært veldig lang. Det har gjort at vi er én måned på etterskudd, sier Salanger.

Det kalde, men tørre været, uten verken snø eller regn, har vært en hard nøtt å knekke for klubbene i oppbygningen til årets startskudd.

- Vi skulle egentlig arrangere en stor eliteturnering i slutten av april, men den har vi måttet avlyse. Tradisjonelt er graset grønt gjennom vinteren, men nå er alt gult. Heldigvis har telen i jorden gitt seg nå. Slik er det å være avhengig av vær og natur, sier daglig leder i Stavanger golfklubb, Steinar Fløisvik.

Han både håper og tror banen ikke har tatt varig skade av den spesielle vinteren og våren.

- På grunn av været har vi måttet skyve åpningen foran oss i en stund allerede, men det blir forhåpentligvis klart snart. 4. mai skal vi arrangere dugnadsturnering med om lag 40-50 mann. Da skal nok alt være på plass, sier Fløisvik.

Vind ingen hindring

Den siste tiden har imidlertid frost og kulde blitt til kraftig nedbør og friske vindkast. Det er ikke så farlig, skal vi tro Stensland.

- Regn trenger vi nå som frosten har gitt seg. Det er heller ingen som blåser i å spille på grunn av litt vind, sier han.

Mer fra Dagsavisen