Rune Jarstein (t.v.) takker Indridi Sigurdsson for fine år i Viking. - «Indy» er en god venn. Han tok meg godt imot da jeg kom til klubben, sier Jarstein til RA. Her er duoen på Viking stadion i går.

Rune Jarstein sa farvel til Viking

Rune Almenning Jarstein forlater Viking, og lagkameratene innrømmer at landslagskeeperen vil bli savnet.

- Rune er en fantastisk keeper og en god kompis. Jeg håper han finner seg en bra klubb, det fortjener han. Vi kommer til å savne Rune både på og utenfor banen, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson om sisteskansen.

Islendingen mister imidlertid ikke kontakten med Jarstein med det første - keeperen skal sammen med Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen og André Danielsen reise til Gran Canaria om kort tid.

- Vi tar med familiene våre, så det blir en veldig kjekk tur. Det blir en uke der nede for min del, sier Jarstein til RA.

- Vil merkes godt

Trond Erik Bertelsen ønsker kameraten lykke til videre.

- Jeg har kjent og spilt med Rune siden vi var på U16-landslaget sammen, så det har blitt en del år nå. Han er en god venn, så det er klart det vil merkes at han drar til en ny klubb, sier «Berti» til RA.

29-åringen håper Jarstein kan fortsette sin utvikling i utlandet.

- Jeg håper Rune går til en klubb der han får mye spilletid. Det er nok viktig for ham, sier Viking-backen.

Avsluttet fredag

Fredag hadde Jarstein sin siste trening med lagkameratene i Viking. De siste dagene har vært spesielle for sisteskansen.

- Det har vært litt rart, men også fint. Det er mange å si farvel til, så det blir mange klemmer, sier han smilende.

Jarstein var svært tilfreds med at hans lag triumferte i en kamp på trening i går.

- Vi vant 8-4, så det var godt for selvtilliten å avslutte med en seier på min siste Viking-trening. Et skår i gleden var imidlertid at reservekeeper Pål Vestly Heigre scoret på meg, spøker 29-åringen.

- Annerledes enn Rosenborg

Jarstein vet fortsatt ikke hvor han spiller neste sesong, men sier agent Jim Solbakken jobber godt for å finne ham en ny klubb. 29-åringen innrømmer at dagen han skriver under for en ny arbeidsgiver vil bli ekstra spesiell.

- Jeg har vært i Viking i fire år, så å dra herfra blir ikke som da jeg dro fra Rosenborg. Det blir helt klart annerledes. Jeg har fått venner for livet i Viking og Stavanger, sier sisteskansen.

Kompisene vil han ikke glemme, selv om han snart drar.

- Jeg skal holde kontakten, og se Viking-kamper når jeg har muligheten til det, slutter han.