Roganytt

Kvinne (64) døde – mann (51) skal ha unnlatt å hjelpe henne

Skal ha kontaktet hjemmesykepleien og avbestilt tilsynet av kvinne.

Det er statsadvokat Asbjørn Eritsland som har tatt ut tiltale mot en 51 år gammel mann. Den lyder på at 51-åringen skal ha satt en annen i hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse eller å ha unnlatt å gi hjelp til noen i hjelpeløs tilstand som vedkommende hadde en plikt til å dra omsorg for.

Grunnlaget for tiltalen er at han i tidsrommet fredag 28. til lørdag 29. juni, da han hadde opphold i leiligheten hennes, kontaktet han hjemmesykepleien og avbestilte tilsynet og helsestellet av henne for helgen. Fornærmede hadde på grunn av sin helsesituasjon daglig tilsyn fra hjemmesykepleien.

«Da fornærmede i dette tidsrommet fikk nedsatt bevissthet og/eller forverret allmenntilstand som følge av alkoholforgiftning og/eller sykdom, unnlot han å varsle lege, sykehus, AMK og/eller hjemmesykepleien, med den følge at fornærmede ikke ble undergitt snarlig og adekvat medisinsk behandling», heter det i tiltalen.

Fornærmede ble funnet bevisstløs med svak puls i leilighet 29. juni 2019, klokken 18,40, av en hjemmesykepleier, som da straks varslet AMK.

Da fornærmede kom til sykehuset skal hun ha hatt en betydelig alkoholkonsentrasjon i blodet, infeksjon, nyresvikt og forsuring i kroppen. Hun skal også ha fått påvist lungebetennelse og døde i begynnelsen av august 2019.

Subsidiært er 51-åringen tiltalt for etter evne å hjelpe en person som var i åpenbar fare for å miste livet eller bli påført betydelig skade på kropp eller helse.

Det er satt av fire dager til saken som skal opp i Sandnes tinghus 4. oktober i år.

Det er tatt forbehold om å legge ned påstand om erstatning/oppreisning til de etterlatte, og eventuelle sivile krav vil satt fram av bistandsadvokaten.




Mer fra Dagsavisen