Etter påtrykk fra Ganddal Idrettslag, Idrettsrådet i Sandnes og bydelsutvalget i Sandnes vedtok et enstemmig bystyre i Sandnes kommune å utsette byggingen av dobbel gymsal på Ganddal skole uten at skoleledelsen ble tatt med på råd. Nå fortviler rektor Gyro Dahle Dragsnes, som mener utsettelsen går ut over læringsmiljøet.

Rektor raser mot Ganddal-utsetting

Mandag skulle byggingen av ny gymsal på Ganddal skole begynt. Denne uken valgte bystyret å utsette byggingen. Nå mener rektor at nok et skoleår blir ødelagt for elever og lærere.

Som en del av et større byggeprosjekt på Ganddal skole skulle det også bygges en dobbel gymsal. Ifølge rektor Gyro Dahle Dragsnes skulle byggingen av gymsalen begynt førstkommende mandag, men det arbeidet vedtok bystyret i Sandnes kommune tidligere denne uken å utsette.

Utsettelsen kommer som følge av press fra Ganddal Idrettslag, Idrettsrådet i Sandnes og Ganddal bydelsutvalg, som alle ønsker utredet muligheten for en flerbrukshall med plass til blant annet full håndballbane.

For skolen er derimot utsettelsen et rent mareritt. Skoleområdet har vært en byggeplass hele dette skoleåret, og både personal og elever er forberedt på at det neste skoleåret skal gå med, men etter denne ukens utsettelse begynner tålmodigheten å ta slutt.

- Konsekvensen av denne stoppen nå tror jeg ikke idrettslaget eller politikerne er klar over. Arbeidsmiljøet for elevene våre, forringelse for elevene, som også er de samme elevene som går i idrettslaget på kveldstid, sier Dahle Dragsnes til RA.

Frykter nok et år går tapt

Ifølge rektoren står alt klart til å begynne reisingen av ny gymsal, men mens politikerne venter på en ny utredning vil det regne inn i hullet der gymsalen skulle bygges. Hun frykter nå at skolen ikke står ferdig før skoleåret 2015/2016.

- Saken er utsatt på ubestemt tid, og vi vet ikke hvor lang tid det vil ta å utrede nok en hall på skolen. Fra skoleåret 2014/2015 så vi for oss at vi skulle inn i nye lokaler med fasiliteter som de bør være. Nå går elever og lærere på ferie, og bystyret tar ferie. Det går hvert fall mellom et halvt år og et år til med forsinkelse nå, og vi klarer ikke holde motivasjonen og læringsnivået oppe hos elevene, når ikke lærerne er skikkelig til stede, sier Dahle Dragsnes.

Utsettelsen i bystyret tirsdag kom fullstendig overraskende på skoleledelsen.

- Ingen spurte oss hva vi mente før de utsatte gymsalen. Vi trodde alle forsto og var innforstått med at det måtte være slik som det lå i det opprinnelige forslaget for å få dette gjort i en engang. Dette er det samme forslaget som politikerne har etterspurt tidligere. Størrelsesmessig og plasseringsmessig er dette forslaget det beste for skolen, sier Dahle Dragsnes.

Vanskelig år

Hun legger ikke skjul på at det er vanskelig å drive skole på en arbeidsplass. I år har elevene vært fordelt rundt på andre lokaler, og andre skoler. Sjette og skyvene trinn har blant annet reist i buss til Lura hver dag for å få undervisning.

- Vi har vært gjennom et veldig vanskelig år med store utfordringer for elever og lærere, men vi vet at når du har en gulrot i andre enden er det lettere å motivere seg, sier hun.

Utsettelse av gymsalen vil bety enda mer flytting, reising og bry for skoleledelsen og elevene.

- Vi klarer ikke gi elevene det tilbudet de skal ha i gym, det er helt klart. Nå må vi inn på nye leieavtaler rundt forbi for å få til veldig alternative løsninger, og mye undervisningstid går bort til frakt fra og til de ulike lokalene, sier Dahle Dragsnes.