Populær politiker kastet ut av bompengepartiet

– Beskjeden kom som et sjokk, sier Alexandra Eva Lind i Sandnes FNB.

Søndag formiddag fikk Alexandra Eva Lind beskjed om at hun er ekskludert fra lokalpartiet til Folkeaksjonen Nei til mer bompenger i Sandnes – til tross for at hun fikk flest personstemmer i valget i Sandnes. 

Beskjeden om eksklusjon ble gitt henne i brevs form av styreleder John Hov i Sandnes FNB. Han kom selv og overleverte skrivet på døren, ifølge Lind. 

– I brevet står det at jeg ikke har tillit fra styret i FNB Sandnes. Det står videre at jeg skal ha bidratt til å skade partiet eller partimedlemmers omdømme, og at jeg skal ha hatt en ukollegial opptreden, sier Lind til Sandnesposten søndag, som først omtalte saken. 

Til RA sier Lind at beskjeden om eksklusjon kom som et sjokk. Hun var sist i kontakt med FNB-ledelsen torsdag.

– Jeg sitter som et spørsmålstegn, og jeg klarer ikke å se at jeg har gjort noe formelt galt. Da Hov kom på døren spurte jeg ti-tjue ganger om en begrunnelse for hva jeg eventuelt har gjort galt, men fikk ikke svar. Jeg føler meg veldig skuffet, sier hun.

Søndag ble at på til sentralstyremedlem Morten Malmin nektet adgang da styret til Sandnes FNB var samlet til konstitusjonsmøte på Ganddal om kvelden. 

Partileder i FNB, Frode Myrhol, ser alvorlig både eksklusjonen og adgangsnekten. Han understreker at Lind har hans fulle støtte og at hun ikke kommer til å bli kastet ut av partiet. 

– Jeg stiller meg uforstående til ekskluderingen. Et lokallag i Sandnes har ikke mandat til å ekskludere noen på et høyere nivå. Alexandra er tross alt andrekandidat i fylket, og skal ha et utvalg i fylkestinget. Det foreligger dessuten ingen god grunn for ekskluderingen, sier han til RA, og legger til:

– At den som får soleklart flest personstemmer i valget i Sandnes bidrar til å skade partiets omdømme, faller på sin egen urimelighet. Denne saken virker veldig merkelig.

Han sier at FNB ønsker å følge prinsippet om at den kandidaten som får flest stemmer, skal få plass i formannskapet. 

– Slik jeg leser denne situasjonen, så er eneste grunn til at dette skjer er fordi noen er redd for egne posisjoner. 

Søndag ga sentralstyret Sandnes FNB frist til klokken 18 for å komme med en redegjørelse. Den kom aldri.

Myrhol varsler at ekskluderingen vil stå sentralt når sentralstyret i FNB møtes mandag ettermiddag . Der skal styret treffes for å diskutere og avgjøre hvilke konsekvenser eksklusjonen skal få for dem som har vært involvert i prosessen.   

John Hov, styreleder i Sandnes FNB ønsker ikke å kommentere saken. 

– Det jeg foreløpig vil si er at dette er en personalsak, utover det har jeg ingen kommentar, sier han til RA.

Sandnes FNB fikk 9,1 prosent av stemmene i valget i Sandnes.