Iselin Nybø vurderer mulighetene i det sivile arbeidsmarkedet etter å ha mistet plassen på Stortinget. FOTO: TERJE PEDERSEN

Over og ut for Iselin Nybø

Venstres Iselin Nybø mistet plassen på Stortinget. Nå vurderer hun mulighetene i det sivile arbeidsmarkedet.

Etter nattens valgresultat ble det kjent at Rogaland Venstre mistet sin representant på Stortinget, og det var dermed over og ut for Iselin Nybø.

– Vi hadde håpet at også Venstre skulle være representert på Rogalandsbenken, men sånn ble det ikke. Det viktigste var imidlertid å komme over sperregrensen. Det er historisk at vi klarer det for andre valg på rad, sier Nybø til RA.

LES OGSÅ: Våre viktigste saker for Rogaland

Bekymret for Rogaland

På det nasjonale resultatet endte Venstre med 4,3 prosent oppslutning. I et slikt perspektiv er også Per A. Thorbjørnsen, gruppeleder i Stavanger Venstres bystyregruppe, fornøyd. 

– Vi har gjort en formidabel jobb, men jeg er skuffet over at Iselin ikke kom inn på Stortinget. Vestlands-Venstre sliter, og jeg frykter vi har vært for restriktive rundt temaet oljeutvinning, sier Thorbjørnsen.

At Nybø ikke lenger har direkte linje mot Stortinget, kommer til å merkes i Rogaland, mener Thorbjørnsen.

– Når forhandlingene om statsbudsjettet begynner å nærme seg igjen, kommer hennes fravær til å merkes. Hun har forhandlet fram over hundre stipendiatstillinger til Universitet i Stavanger (UiS) og kjempet i havn fornybarfondet til Stavanger. Nå er vi i sorg over at hun ikke kom inn, og bekymret på vegne av Rogaland, sier gruppelederen.

– Nå som jeg ikke sitter på Stortinget lenger, vil nok min rolle i det videre arbeidet rundt fornybarfondet være relativt beskjedent, legger Nybø til.

LES OGSÅ: Jubel for historisk valgresultat

Nye eventyr

Tross lokal valgnedtur, mener Thorbjørnsen at Nybø fremdeles har en lys framtid i politikken.

– Vi vil ha henne med videre i lokalpolitikken. Iselin er stjernen vår. Hun er fremdeles ung og har alle muligheter framfor seg, sier han.

Hvor veier går videre, er imidlertid usikkert.

– Jeg skal høre med advokatfirmaet jeg jobbet for tidligere, om de vil ha meg tilbake. Noen må vel ha bruk for en 36 år gammel advokat med min erfaring og bakgrunn. Tiden vil vise. Jeg er i alle fall klar for nye eventyr, sier Nybø.