Oilers utklasset Lillehammer

Serieleder Oilers står med elleve strake seirer etter at de kjørte over Lillehammer etter alle kunstens regler og vant 6-1 fredag. Dermed lever drømmen om å ta klubbrekorden på 14 strake. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

Bilde 1 av 3

3. periode:

60 min.: Slutt! 6-1 til Oilers - som ser ut som et mesterlag. Vi kommer tilbake med reaksjoner. Takk for nå.

59 min.: DNB Arena reiser seg og hyller Oilers. Vel fortjent!

58 min.: Torp Friestad får fem pluss video for å takle "Krabben" Talge mot hode/nakke. Oilers i overtall ut kampen.

58 min.: Skuddstatistikken er 37-30.

56 min.: Klarer Oilers ett til før hockeyfesten er over? Til jul skal det vel serveres syv sorter....

55 min: 4250 tilskuere og stinn brakke i DNB Arena. De 20 setene som skiller fra makskapasiteten på 4270 er sikkerhetssone foran Lillehammer-fansen.

54 min.: Oilers fulltallige.

52 min.: Forsberg kaster seg og spiser puck. På 6-1. Deilig! Captain Fantastic.

52 min.: Utvisning Oilers. Hoff får to minutter for holding.

51 min.: Duket for en liten powerbreak med snømåking.

49 min.: Dette har selvsagt Oilers stålkontroll på. Det er bare å sette seier nummer elleve på rad i banken og se mot VIF på søndag. Vinner de der er de to kamper unna rekorden for antall strake seirer.

45 min.: DNB Arena reiser seg kollektivt! "Me 'e det besta laget i Norge" runger. Seiersmaskinen Oilers er så definitivt tilbake.

44 min.: Mååååål! 6-1! Kaptein Forsberg knaller pucken i mål på første mulighet i powerplay. Assistert av Phil Lane. Lekestue her nå!

44. min.: Justin Hickman får ti minutter for dårlig oppførsel. Så får følgende spillere to minutter for roughing: Bøen Rokseth, Burlon, Hickman, Ellis Dineen. Oilers i overtall.

44 min.: Så smeller det! Slagsmål med Rokseth involvert. Kamphanene er rasende, men dommerne får roet det med en voldsom fysisk innsats. Hiver seg i mellom. Det kunne blitt stygt om de ikke hadde gjort det.

43 min.: Lagace spilles på bakre stolpe, prøver å løfte men får den ikke på mål. Det ble litt for skrått og han kom litt for sent. God sjanse til Oilers.

41 min.: Spillet i gang igjen. Skal Oilers ta sin ellevte strake - eller kommer det et totalhavari? Det ser i alle fall ikke sånn ut.

2. periode:

40 min.: Pause. 28-25 i skudd. Oilers er ufattelig gode foran mål. Så enkelt er det. Klassespillere offensivt gjør at denne kampen høyst sannsynlig er kjørt og rekken på 11 seirer.

39 min.: Måååååål! 5-1! Jøss! Mario Lucia har pucken i det som virker som ti minutter! Finter og jobber. Skuddet han får sendt av styres inn av Vigier. Praktfullt!

38 min.: Lillehammer misbruker en stor sjanse på en overgang. Skudd like utenfor.

36 min.: Skuddstatistikken sier 24-24. Oilers effektive. Holm god.

33 min.: Måååååååål! 4-1! Nå kjører Oilers plutselig på alle sylindere! 2-1 var en vekker. Henrik Medhus presser inn pucken fra kloss hold. Herlig innsats!

31 min.: Mååååååååål! 3-1! Patrick Ulriksen! Skudd fra distanse fra backen. Haglund Mathisen og Vikingstad med assister.

29 min.: Måååååål! 2-1! Der måtte Holm gi tapt for en super dragning. Lillehammer brøt Oilers i egen sone og Austin Cangelosi scoret sikkert.

29 min.: Nok en kanonredning fra Holm! Men Oilers lever farlig her.

27 min.: Oilers under press, men holder unna. Holm seiler fram som en klar ener for hjemmelaget i aften. Klasseredning på klasseredning!

25 min.: Oilers-utvisning. To minutter på Forsberg for slashing.

24 min.: Djupvik Løvlie med et godt forsøk i det Lillehammer blir fulltallige. Litt for skrått hold.

22 min.: Søberg med godt forsøk fra skrått hold. Hanneborg redder.

22 min.: Utvisning Lillehammer. Justin Hickman sendes to minutter i fryseboksen for slashing. Oilers får nytt forsøk i overtall.

21 min.: Mååååååål! 2-0! Mario Lucia gjør ingen feil når han får pucken fra Vigier på kloss hold. Pangstart!

21 min.: Matchen i gang igjen.

1. periode:

20 min.: Første periode er over. 10-12 i skudd. Litt feriehockey av Oilers. Leder likevel.

19 min.: Oilers fulltallige og får en god sjanse på styring direkte!

18 min.: 8-11 i skudd her. Henrik Holm har vært god.

17 min.: God redning fra Holm. Høyt skudd fra kloss hold.

17 min.: Søberg får to minutter for holding. Stanser en overgang.

16 min.: Måååååååål! 1-0 til Oilers! Herlig overgang med klikk-klakk-spill. Scrongen settes inn av Daniel Bøen Rokseth. Lagacé og Forsberg med assister.

15 min.: Det varte i 15 sekunder så gikk Lane på to minutter og det er spill fire mot fire.

15 min.: Utvisning Lillehammer. Stian Nystuen får to minutter for hekting. Oilers i overtall.

14 min.: Stor sjanse Lillehammer! Puck ut fra bak mål og skudd fra kloss hold. Meget god redning fra Holm.

11 min.: Etter den gode starten har dette roet seg veldig. Mye juleribbe hos begge lag?

8 min.: Godt skudd fra distanse fra Lillehammers Martin Ellingsen. Holm redder.

7 min.: Her er det faktisk utsolgt i dag. De setene som er ledige er sesongkortholdere som ikke har møtt opp. Mange som ville ha billetter også - som ikke fikk.

6 min.: Står 6-3 i skudd. Litt roligere i noen minutter nå.

3 min.: Stangskudd Lillehammer! Meget underholdende innledning!

3 min.: Lillehammer med sin første sjanse for kvelden på en overgang, Holm henger med både på skudd og retur.

2 min.: Lane kommer løs udekket! Går for skuddet, men Bengtsberg blokkerer.

2 min.: Lillehammer rir den greit ut.

1 min.: Elleve sekunder tok det før første utvisning kom! Lillehammers Justin Hickman to minutter for slashing.

1 min.: Vi er i gang med romjulsduellen mellom Oilers og Lillehammer! Godt med folk også her i dag.

Før kampen:

Oilers har vært i strålende form i lang tid og eimen av et nytt seriegull begynner så smått å snike seg inn i Ishockeyveien 1. Ledelsen i Get-ligaen er på fire poeng, men kveldens kamp blir neppe enkel.

Bortelaget ligger som nummer fire bak Vålerenga og Storhamar, men dersom Oilers vinner vil de stå meget solid til i forhold til å i det minste sikre seg en medalje.

Laget har nå hatt en pause grunnet jul og Mats Larsen Mostue mener det er en klar nøkkel til å prestere etter slike opphold.

– Etter slike pauser er det viktig å gjøre ting så enkelt som mulig i starten. Det er ikke nå vi skal til med finspillet, sier backveteranen.

Forrige tap hos Oilers kom nettopp mot Lillehammer.

– Det var i Kristins hall. De har mange gode spillere og mye fart, sier Larsen Mostue – og vet at det ikke blir lett.

Nykommer Greg Mauldin er ikke spillerklar, mens Peter Lorentzen har karantene. Dennis Sveum, David Morley og Lars Christian Rødne er ute med skader.