Stavanger

Testbelysning på St. Petrikirken

Mandag testet Stavanger kommune ut belysning på St. Petrikirken som ligger i enden av Pedersgate. Målet er blant annet at belysningen skal skape en trygghetsfølelse for innbyggerne.

Mandag kveld testet Stavanger kommune ut  ny belysning på St. Petri-kirken nederst i Pedersgata.

Prosjektleder, Claus Petersen, fra Stavanger Park og vei, håper at den nye belysningen skal øke trygghetsfølelsen til de som ferdes i området når det mørkner.

– I tillegg til at innbyggerne skal føle seg trygge, er poenget med belysningen at kirken skal lyse opp og være iøyenfallende selv i mørket. St. Petri-kirken er et viktig historisk bygg i Stavanger sentrum, og vi håper at belysningen vil bidra til å styrke kirkens posisjon og identiteten for området, sier Petersen til RA.

Belysning

Prosjektlederen mener det i utgangspunktet er et enkelt prosjekt å få belysning på St. Petri-kirken.

– Den dag i dag er det ingen lys som lyser opp kirken, og det er det vi ønsker å gjøre noe med. Det har ikke vært en lang prosess, og vi startet opp i våres hvor en belysningsdesigner jobbet med et belysningskonsept for kirken. Vi har siden da ventet på at det skulle bli mørkt nok til å starte opp med prøvebelysning, sier Petersen.

Avgjøres politisk

Lysene vil uansett ikke komme på plass riktig enda. Kveldens lystesting skal hjelpe politikerne til å avgjøre hvilke lys kommunen skal gå for.

Saken om belysning på St. Petri-kirken skal nemlig endelig behandles og avgjøres i kommunalstyret for miljø og utbygging.

Kommunalstyret har sitt neste møte 24. september. Da skal også en sak om belysning på Vålandstårnet opp til behandling. Etter at politikerne har tatt sin avgjørelse er det en forventet leveringstid på noen måneder på selve lysutstyret.

– Det er en del godkjenningsprosesser som må på plass innen vi kan få opp lysene. Derfor tror jeg ikke det vil være permanent belysning på plass før desember, og muligens nyåret, sier Petersen til RA.

Han er imidlertid sikker på at lysene vil falle i smak hos de fleste.

– Jeg tror det blir et positivt element, og det vil gjøre det hyggelig å komme til Nytorget, selv i mørket, sier han.

Mer fra Dagsavisen