Stavanger

30 millioner til Norsk grafisk museum

Kulturminister Linda Hofstad Helleland avslørte tirsdag at regjeringen foreslår å gi 30 millioner kroner til nytt Norsk grafisk museum.

Museum Stavanger (MUST) vil i dag presentere planene for nytt grafisk museum for kulturkomiteen på Stortinget. – Vi er veldig positive til forslaget, sier avdelingsdirektør i MUST, Bitten Bakke. Etter første høring har det imidlertid kommet innsigelser, både fra Fylkesrådmannen og byantikvar Hanne Windsholt. Illustrasjon: Eder Biesel Arkitekter

Tirsdag kveld fikk Museum Stavanger besøk av kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), og hun brakte med seg gode nyheter: Regjeringen foreslår å bevilge totalt 30 millioner kroner til nytt grafisk museum.

– Jeg er veldig imponert over formidlingsarbeidet ved Museum Stavanger og ikke minst planene for nytt Norsk grafisk museum. Det er en glede å kunne informere om at regjeringen foreslår å gi 30 millioner kroner til nytt Norsk grafisk museum samlokalisert med Norsk hermetikkmuseum, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland da hun besøkte Norsk hermetikkmuseum tirsdag kveld.

Det skriver museet i en pressemelding.

– Stor jubel

Styreleder ved Museum Stavanger Sissel Knutsen Hegdal (H) jubler over nyheten om statlig støtte.

– Vi har jobbet mye med dette prosjektet og det er fantastisk at regjeringen ser behovet for et museumsløft i Stavanger, sier Knutsen Hegdal.

Også administrerende direktør ved Museum Stavanger, Siri Aavitsland, er svært takknemlig for støtten som nå er gitt til museet.

– Vi har ventet spent på regjeringens forslag til statsbudsjett og nå kan vi slippe jubelen løs. Ved realiseringen av nytt Norsk grafisk museum samlokalisert med Norsk hermetikkmuseum i gamle Stavanger får vi et nytt industrimuseum for to svært viktige næringer i byens historie, sier hun.

Positiv utvikling

Alt ligger nå til rette for at Museum Stavanger kan begynne å bygge et moderne og unikt industrimuseum i gamle Stavanger som vil styrke museumstilbudet i regionen og bidra positivt til utviklingen av Stavanger sentrum, melder Museum Stavanger.