Stavanger

Går for ny Madlamark skole

Arnt-Heikki Steinbakk i Ap ser en ny skole fra A til Å som løsningen for Madlamark skole.

Arnt-Heikki Steinbakk i Ap ser en ny skole fra A til Å som løsningen for Madlamark skole.

RA skrev i går at Stavanger eiendom går inn for å rive hele Madlamark skole, ikke dels rehabilitering og dels riving og nybygg, slik planene har vært til nå. Helt ny skole er beregnet å koste 356 millioner kroner, en løsning med rehabilitering 150 millioner kroner. Flertallspartiene går i tenkeboksen.

– Jeg har liten tro på at noe annet enn en helt ny skole er løsningen. Historien har vist at modulbygg og stykkevis og delt rehabilitering ikke har vært vellykket, sier Aps representant i romprogramkomiteen, Arnt-Heikki Steinbakk, til RA.

Nærmiljøsenter

Han frykter at klattvis flikking og løsninger med modulbygg kan koste mer enn det smaker, og viser til at full utbygging også innbefatter en etterlengtet ny idrettshall, svømmebasseng og møtelokaler i bydelen. Sambruk kan gi gevinster.

– Dette området har også behov for et nærmiljøsenter, sier Steinbakk.

LES OGSÅ: Fagetat vil bygge alt nytt på Madlamark

Regulering

Mandag utsatte komiteen behandlingen av romprogrammet for befaring. Steinbakk er opptatt av å holde oppe framdriften.

– Tomten må gjennom regulering, for nå er det rom for bare to etasjer, og det vil gi en dårlig arealutnyttelse i en trangbodd by, sier Steinbakk.
Salg av deler av tomten er en mulig løsning som del av finansieringen.

– En tanke kunne vært å selge hele tomten til boligbygging og finne en ny skoletomt i bydelen. Utbyggere vil nok være interessert i denne fine tomten, det er et fantastisk område for boligbygging, men jeg er redd for at en slik løsning kan ta for lang tid. Det er veldig viktig å holde oppe trøkket, sier Steinbakk.

Han sier at Ap har satt av 200 millioner kroner til ny skole på Madlamark allerede i sitt alternative budsjett i 2013.

– Jeg er glad administrasjonen nå går inn for helt ny skole, og skolebygging er noe vi i Ap vil strekke oss veldig langt for å få til, sier Steinbakk.

Mer fra Dagsavisen