Stavanger

Vikings kuttplaner presentert – Goodchild og Refvik ofres

Viking-ledelsen presenterte i dag sine kuttplaner for sport på et allmøte. Der kom det fram at Vikings speider gjennom de siste 30 årene, Gary Goodchild, mister jobben. Det samme gjør materialforvalter Stian Refvik, mens Gaute Schei får nye arbeidsoppgaver i Viking FK.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vikings daglige leder, Eirik W. Henningsen, presenterte på et allmøte klokken 13.00 i dag kuttrunden på sport. Fra før har fire gått fra administrasjonen, og i dag ble det altså klart at tre til måtte gå i sport. Det er snakk om hovedspeider Gary Goodchild og materialforvalter Stian Refvik, mens Gaute Schei slutter som videoanalytiker som han har hatt 60 prosents stilling i Viking AS. Men han vil få nye arbeidsoppgaver i Viking FK.

– Eirik (Henningsen) fortalte om hvordan den økonomiske situasjonen i Viking er, og det er ikke noe annet å si enn at den er begredelig. Det er kjedelig det som skjer i Viking akkurat nå, det er kolleger som blir sagt opp og det er trist og skuffende at det skjer. Samtidig skjønner jeg klubbens situasjon, da vi ikke kan fortsette med slike røde tall. Da blir det konkurs, sier Viking-kaptein André Danielsen.

– Går ut over nattesøvnen

Viking-trener Kjell Jonevret håper styret har en plan for hvordan de skal løse speiderjobbingen, inn mot de viktigste månedene for å bygge laget inn mot 2017-sesongen.

– Alle som kan litt om fotball vet at det er de neste månedene som er kritiske foran den nye sesongen, og da er det ikke bra å miste speideren vår. Men jeg håper at de har en plan, selv om jeg ikke vet hva den er. Vi må også få inn noen som kan gjøre jobben til de to andre, men hvordan de har planlagt det vet jeg heller ikke, sier Jonevret.

Han medgir at de stadige kuttrundene går ut over nattesøvnen, men at det ikke er så mye han kan gjøre med en trist situasjon.

– Alle vi som jobber sport vil jo helst jobbe med sport, men de siste månedene har vi vært mer i møter om det økonomiske. Det går inn på meg og tapper meg for energi, men fortsatt er det sånn at jeg synes det er gøy å gå på jobb for å møte guttene og det er det som driver meg, sier Jonevret.

Trenger nok et salg for å skaffe balanse

Henningsen, som la frem planene, sier at det er nok en blytung dag som administrerende direktør.

– I 2016 ligger vi 12,5 million etter det opprinnelig budsettet, selv etter salget av Abdullahi. Vi har hatt en svikt på 14 millioner, der 8,5 million er sponsor, 2,4 billetter og én million er klubbkassen. SR-bank stiftelsen har gitt to mill de siste årene, som vi ikke får i år. Aksjonærene har gitt beskjed om å få driften i balanse, og da må ha et salg til for å komme i land, sier Henningsen til RA.

RA kommer tilbake med mer.