Stavanger

Arsenal kommer til Stavanger for å møte Viking

Det engelske storlaget Arsenal skal spille sin siste treningskamp foran den nye sesongen på Viking stadion. Kampen går fredag 5. august.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking får storfint besøk fredag 5. august, da selveste Arsenal kommer til byen for å spille sin siste treningskamp før den nye Premier League-sesongen sparkes i gang. Det bekreftet Viking selv på sine hjemmesider tidligere i dag.

– Vi ble kontaktet av Sjur Mørk i Sport Executive med en forespørsel om vi kunne tenke oss å få til en kamp mot Arsenal, og selvsagt ønsket vi det. Vi har jobbet noen måneder med å få til denne avtalen, og i dag er det en gledens dag for alle som er glade i fotball her i regionen, sier daglig leder i Viking, Eirik Henningsen, til RA.

Henningsen strålende fornøyd med avtalen

Arsenal var det laget som presset Leicester lengst i forrige sesong, og havnet på andreplass. Laget har sterke tradisjoner og bånd til Norge fra før, og Henningsen er superfornøyd med å kunne ønske Premier League-gigantene velkommen til Stavanger.

– Det er utrolig kjekt at vi kunne få til en slik avtale, og få en av de absolutte topplagene i Premier League til Stavanger og til Viking stadion. Sport er begeistret for muligheten til å teste seg mot Arsenal, og vi ansatte er selvfølgelig begeistret for at de vil komme hit, og et sånt arrangement i regionens storstue er en stor begivenhet for oss alle, forteller en oppspilt Henningsen.

Han forteller at Viking ikke har noen økonomisk risiko knyttet til avtalen, og at kampen er en kjærkommen bonus for klubben.

– Vi ønsker å benytte det flotte stadionet vi har i Jåttåvågen i større grad enn i dag, og hva er da bedre enn å invitere til en storkamp som denne. Vi tar ingen økonomisk risiko med denne avtalen, og vi er veldig fornøyd med den økonomiske løsingen knyttet til publikumsoppmøtet, sier Henningsen som selvsagt håper på et utsolgt stadion.

Wenger gleder seg til å komme til Norge

Forhåndssalget for Vikings sesongkortholdere og samarbeidspartnere, og for medlemmene av Arsenals norske supporterklubb, Arsenal Norway, starter tirsdag 7. juni klokken 10.00 og strekker seg til torsdag 9. juni klokken 10.00. Fra torsdag 9. juni klokken 10.00 vil billettsalget være åpent for alle. Viking skriver at flere detaljer om billettsalg vil følge over helgen.

– Personlig er jeg veldig glad for at vi kan returnere til Norge og Sverige for første gang på en stund, siden vi har god støtte fra fantastiske fans i begge landene. Veldig mange av våre fans kommer fra Norge og Sverige hit til London for å se oss spille, så det er kjekt for oss å kunne komme til dem og forhåpentligvis vise oss fra vår beste side med et par gode kamper, sier manager Arsene Wenger til Arsenals hjemmesider.