Stavanger

Eirik Salsten klar for Oilers

Oilers henter Eirik Salsten (21) fra Manglerud Star. Det unge talentet har skrevet en toårig avtale med klubben og gleder seg voldsomt til å reise til Stavanger.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sportsdirektør Pål Higson er meget godt fornøyd med å få signaturen til spilleren som var med i den norske landslagstroppen helt fram til VM-uttaket.

LES OGSÅ: Henter Kunes tilbake – Trettenes ferdig

– Han er en ung spennende spiller med gode ferdigheter. Eirik har hatt en fantastisk utvikling i halvannet år etter at han kom til M/S og han var meget god mot oss i sluttspillet, sier Higson til RA.

Higson peker på at han har et veldig stort utviklingspotensiale.

– Og nå ønsket vi oss en slik spiller. En som er i starten av utviklingen og som er sulten.

LES OGSÅ: Higson tror på CHL-avansement

– Hvordan vil du beskrive ham som spiller?

– Han har bra driv i spillet og et godt ferdighetsnivå. Dette er en mann som kan produsere mye poeng i de rette omgivelsene.

Henrykt Salsten

Eirik Salsten har tidligere spilt i Get-ligaen for Storhamar og Vålerenga. Han produserte 25 poeng i grunnserien for MS i år.

Da Oilers tok kontakt ble han svært smigret. I utgangspunktet hadde han kontrakt med MS, men denne kunne brytes om en større klubb kom på banen. Det valget tok han tidlig. Flere norske klubber meldte seg etter sesongen.

–  Jeg ble veldig smigret da Oilers tok kontakt. Det er den beste klubben i Norge. Det finnes ikke noen med bedre tilbud både på det sportslige og det rundt. Alt ligger til rette for å lykkes. Jeg gleder meg vanvittig til å komme i gang og kan ikke se for meg at jeg ikke skal trives i Stavanger, sier Salsten til RA.

Angriperen er klar på at han er godt fornøyd med poengfangsten i MS i år.

– Jeg kunnes sikkert produsert mer, men er ikke helt vant med å ha en så sentral rolle i et lag.

Fra Oilers har han fått klare indikasjoner på at han skal satses på. Det betyr at han skal få lov til å produsere. Men Salsten er innstilt på å spille i rekken det er behov for ham.

– Jeg tror jeg kan håndtere den defensive biten av spillet også. Jeg kan både spille hardt og skape sjanser, sier han.

Ikke stort norsk behov

Selv om Oilers også har signalisert interesse for landslagsmannen Martin Røymark, som er kontraktsløs i Sverige, ser Pål Higson likevel ikke for seg at det nå kommer inn et ras med norske spillere.

– Hvor mange norske vi må ha inn avhenger av hva som skjer med Johannes Johannesen og Rudolfs Balcers. Kun Stian Høygård og Mathias Trettenes er borte fra troppen. Blir de to andre ser jeg for meg et par navn til kanskje, sier sportsdirektøren.

LES OGSÅ: Pål Gulbrandsen har planene klare

Sjekk statistikken til Eirik Salsten.

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis