Stavanger

Uavgjort for Sola og Holta i nøkkelkampen

Sola håndball kunne ta et langt steg for å sikre seg ny kontrakt i onsdagens bortekamp mot Rælingen. Hjemmelaget kontrollerte kampen i første omgang, men Sola hevet seg betraktelig i den andre omgangen. Begge lag hadde matchball i løpet av det siste minuttet, men ingen av lagene klarte å avgjøre kampen.

Nøkkelkamp i bunnstriden i Grundigligaen onsdag kveld, da Sola reiste til Rælingen for å gjøre opp om to høyst viktige poeng. Det skilte bare to poeng mellom tabellnaboene før kampstart, og det var hjemmelaget som tok kommandoen fra start. Rælingen ledet 1-0 og 2-1, og det var det nærmeste Sola var i den første omgangen der Rælingen ledet relativt komfortabelt hele veien til pause på stillingen 16-12.

Sola var klart best i innledningen av den andre omgangen, og spiste seg innpå Rælingen mål for mål. Sju minutter tok det før Sola var a jour for første gang i kampen, på stillingen 17-17. Like etter fikk Malin Holta og Marianne Klepp Andersen begge to minutter på sidelinjen, noe som gjorde at Rælingen på ny fikk muligheten til å stikke av, men det klarte ikke hjemmelaget.

Tonje Nøstvold scoret i undertall, og Frøland i Sola-buret tok frem den ene redningen etter den andre. Slurv i flere angrep fra Sola gjorde sitt til at bortelaget ikke fikk utnyttet keeperredningene, men etter 16 minutter av den andre omgangen tok Sola-jentene ledelsen for første gang. Da tok Rælingen timeout, men den så ikke ut til å hjelpe nevneverdig da Sola fortsatte å dra ifra inn i de siste ti minuttene.

Fem minutter før slutt hadde Rælingen tatt inn igjen Solas forsprang, og lagene gikk inn i fem nervepirrende minutter. Da valgte Rælingen å sette frimerke på Holta, noe som medførte at Solas angrepsspill ble noe redusert. Slurv av de andre Sola-spillerne hjalp heller ikke til, noe som førte til at Rælingen tok ledelsen igjen to minutter før slutt. En kjemperedning fra Rælingens keeper 40 sekunder før slutt, gjorde sitt til at Rælingen satt med matchballen og kunne avgjøre kampen.

Den tok de ikke spesielt godt vare på, da en angrepsfeil gjorde at Sola fikk igjen ballen med 19 sekunder å spille. Da tok Sola-trener Knut Ove Joa timeout, men heller ikke Sola klarte å avgjøre kampen. Dermed ble det poengdeling i Marikollhallen.