Stavanger

Kjemper for tuttetreet

Eirik Faret Sakariassen synes det er trist at tuttetreet er sagd ned. Torsdag tok han opp saken i formannskapet.

Bilde 1 av 2

Noen av kollegene til Faret Sakariassen trakk litt på smilebåndet da han la fram saken som et spørsmål till ordfører Christine Sagen Helgø. SVs gruppeleder ville vite om ordføreren ikke vil at tuttetreet skal finnes langs Mosvatnet?

– Vil ordføreren bidra til at denne tradisjonen får leve videre? Vil ordføreren vurdere om kommunen kan sette opp en installasjon unger kan henge tutten sin på? spurte Faret Sakariassen.

LES OGSÅ: Nå er tuttetreet borte

– Jeg forstår at det blir litt humring angående denne saken. Samtidig har dette treet blitt en tradisjon – et rituale – for mange småbarnsfamilier. Treet har ved gjentatte anledninger blitt sagd ned, enten av kommunen eller av sivile aktivister. Mange har blitt knyttet til treet. Kanskje kan vi løse dette på en bedre måte? sa Faret Sakariassen.

Han sier til RA at han valgte å stille spørsmålet etter at han fikk mange reaksjoner på at tuttetreet er sagd ned.

– Jeg synes det er en fin tradisjon. I tillegg er det dekorativt. Det er kjekt med slike kuriøse initiativ som bare oppstår av seg selv. Tuttetreet er en sterk del av byens identitet, sier Faret Sakariassen.

Ordføreren, som deltok i «Nytt på nytt» forrige uke, synes kanskje det var like greit at saken ikke kom opp da.

– Mye kunne blitt sagt om dette. Jeg er positiv til at tuttetrær kan finnes langs Mosvatnet, og kommer ikke til å jobbe for noe forbud, sa Sagen Helgø.

Sagen Helgø tror likevel det vil komme et nytt tuttetre om ikke lenge.

– Det var jo innbyggerne som tok initiativ til det opprinnelige treet, og det vil de nok gjøre igjen. Vi trenger ingen installasjon til å erstatte tuttetreet, mente Sagen Helgø.

LES OGSÅ: «Tuttetreet» har fått en knekk

Faret Sakariassen er glad for at ordføreren ikke vil ha et tuttetreforbud.

– Folk må bare fortsette å henge opp tuttene, sier han.