Stavanger

Denne reklamen mener Statens vegvesen er trafikkfarlig

I august i fjor fikk Per Vervik, innehaver av Stavanger Artistbyrå, pålegg om å ta ned et reklamebanner på huset sitt. Det har han ikke gjort.

Per Vervik, innehaver av Stavanger artistbyrå, fikk den 27. august i fjor forhåndsvarsel om at han må ta ned et reklamebanner på boligen sin på Madlaveien.

Fristen for dette var 18. september.

Grunnen til pålegget var at Statens vegvesen viste til paragraf 33 i veiloven der det heter at det er forbudt «å, uten løyve, plassere trafikkfarlig reklame eller annen markedsføring ved offentlig vei. Dette gjelder all reklame som henvender seg til trafikanter. Veimyndighetene vurderer slik informasjon /reklame som trafikkfarlig fordi den utgjør et særlig blikk som medvirker til å trekke trafikantenes oppmerksomhet fra veien og trafikken.»

5. november i fjor fikk Vervik nytt brev fra Statens vegvesen.

Der står det at varselet ikke er tatt til følge og at Statens vegvesen har gjort vedtak om å fjerne reklamebanneret.

Frist på tre uker

Vervik fikk en ny frist på tre uker på å fjerne det

«Dersom reklamen ikke er fjernet innen 1. desember 2015, vil reklamen bli fjernet av Statens vegvesen uten ytterligere varsel. Reklamematerialet vil bli oppbevart på vår lager hos vår entreprenør. Den kan hentes innen tre måneder. Uavhentet reklame blir makulert etter tre måneder. Kostnader for fjerning, oppbevaring og eventuelt makulering av reklamen må betales av Stavanger Artistbyrå», heter det i brevet.

Da RA var på Madlaveien torsdag, hang det fortsatt en stor TOTO-plakat på Verviks bolig.

– Sa at den var fjernet

Da RA kontaktet saksbehandler Hanne H. Dahl i Statens vegvesen for å sjekke status for saken, fikk vi beskjed om følgende:

– Jeg har fått beskjed av Stavanger Artistbyrå om at plakaten er fjernet sist gang jeg snakket med dem, og har ikke vært ute og sett på det nylig, sier Dahl til RA.

– Og dersom den fortsatt henger der?

– Da må jeg ta saken opp igjen, sier Dahl.

Da RA kontaktet Per Vervik torsdag, kom han med følgende kommentar:

– Jeg skal gå ut og ta den ned med en gang, sier Vervik til RA.

Mer fra Dagsavisen