Stavanger

Sandsfjordbrua åpner fredag – full fest i Suldal

Fem kilometer vei, fem tunneler, en bro i verdensklasse. Fredag blir en festdag i Suldal, ikke minst for byfolket som skal på hyttetur til Sauda.

###

Dermed er ferja fra Sand til Ropeid historie fra nyttår, og reisetiden for hyttefolket er kortet betraktelig ned.

– Dette blir en stor dag. Sandsfjordbrua knytter fylket enda tettere sammen, nordover mot Sauda og vestover mot Haugesund. Broen binder kommunen sammen, bidrar til kortere reisetid og ikke minst åpner for nye muligheter både lokalt og for hele fylket. Jeg er stolt over å åpne et så viktig samferdselsprosjekt i Rogaland, sier fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Sandsfjordbrua er 580 meter lang med et hovedspenn på 290 meter bygd på ett brutårn, noe som trolig er verdensrekord. Fram til nå er Sandsfjordbrua landets høyeste bro over havoverflaten med en kjørebane på 73 meter. Seilingshøyden er 65 meter.

Under åpningen skal Ryfylke veterankjøretøyklubb kjøre kortesje, kommunekorpset skal spille, elever ved Vinjar skole skal synge og Suldal-ordførar Gerd Helen Bø (Sp), regionvegsjef Helge Eidsnes og fylkesordførar Solveig Ege Tengesdal (KrF) skal alle tale.

Veien blir åpnet for trafikk når den offisielle kolonnen er ute av området.