Stavanger

Aktor vil ha 5,5 år for vold og voldtekt

Statsadvokat Asbjørn Eritsland la ned påstand om at en 45 år gammel mann skal dømmes til fem og et halvt års fengsel for vold og voldtekt.

Statsadvokat Asbjørn Eritsland prosederte på at 45-åringen var skyldig og la ned påstand om at han ble dømt til fengsel i fem og et halvt år.

Eritsland mente at straffen egentlig burde ha vært seks års fengsel, men la noe vekt på at saken hadde fått litt liggetid hos politiet.

Eritsland sa videre i sin prosedyre at 45-åringen måtte dømmes for i hvert fall fem sovevoldtekter og omfattende vold som både omfatter legemsfornærmelser og vold i nære familiære relasjoner i forbindelse med at fornærmede og 45-åringen på et tidspunkt var samboere.

– Truet med fengsel

I tillegg er 45-åringen også tiltalt for å ha påvirket en aktør i rettsvesenet ved å be samboeren om å trekke forklaringen ved flere anledninger.

Dette har fornærmede også gjort. Den tidligere samboeren har også gitt uttrykk for at hun ikke ønsker at 45-åringen skal bli straffet, og hun krever heller ikke erstatning av ham.

Under sin sluttbemerkning i retten sa hun at 45-åringen også hadde prøvd å påvirke henne under hovedforhandlingen.

Fornærmede sa at hun hadde truffet på 45-åringen etter at han hadde forklart seg i retten.

– Han sa til meg at dersom han fikk ti år i fengsel, så skulle jeg få ti år i fengsel når han kom ut, sa fornærmede i retten.

Eritsland sa at retten måtte se på det samlede handlingsmønsteret i saken.

– Den psykiske nedbrytingen har vært massiv og startet tidlig i forholdet. Den fysiske volden har til dels vært brutal og massiv. Sovevoldtektene har funnet sted etter forutgående krangler og er en del av undertrykkingsregimet som fornærmede ble utsatt for, sa Eritsland.

45-åringen har forklart episodene med at det er fornærmede som har startet med å slå han.

Det mente Eritsland ikke var troverdig, og viste til at fornærmede ved omkring halvparten av episodene har slått 45-åringen først etter at han har brutt henne ned psykisk.

Han sa også at måten dette er gjengjeldt på ikke står i forhold til slagene fra fornærmede.

Mer fra Dagsavisen