Stavanger

– Mann ble stripset til stol og sprayet i ansiktet med parfyme

To menn på 26 og 29 år må torsdag og fredag møte i retten for ran, vold og frihetsberøvelse.

Det er statsadvokat Asbjørn Eritsland som har tatt ut den relativt heftige tiltalen mot de to mennene.

Det aller mest alvorlige tiltale punktet er grovt ran, frihetsberøvelse og vold.

16. desember i fjor fikk skal de ha fått fatt i fornærmede og kjørt ham ut til et sted som var ukjent for ham. Under kjøreturen skal de ha slått ham i hodet og/eller kroppen og videre strammet bilbeltet rundt halsen hans.

Etter at de hadde kommet fram til det aktuelle stedet skal de skal de ha fortsatt med slag og spark mot fornærmede. 29-åringen skal også ha rettet en pistol mot hodet til fornærmede.

Deretter skal de ha kjørt fornærmede tilbake til boligen hans i Stavanger sentrum.

Stripset og sprayet

Der skal de ha stripset fornærmede fast til en stol, slått han i hodet og sprayet i ansiktet med parfyme og deodorant, samt presset en kniv opp mot halsen hans.

I løpet av natten og formiddagen neste dag skal de to ha forsynt seg med bager inneholdene klær, to bærbare datamaskiner, 30.000 kroner i kontanter. I tillegg skal de også ha tatt bilen til fornærmede.

I tillegg er både 26-åringen og 29-åringen tiltalt for diverse narkotikarelaterte forhold.

Blant annet må 26-åringen svare for å ha oppbevart 108 gram amfetamin den 3. januar i år. 29-åringen er tiltalt for å ha stjålet en pistol og ammunisjon fra en bolig på Revheim den 18. desember i fjor. Dagen etter skal han båret denne mens den var ladd med skarpe skudd.

26-åringen er tiltalt for å ha vært i besittelse av ammunisjon og oppbevaring av en startpistol i en bil. Når det gjelder 26-åringen er han også tiltalt for uaktsom kjøring og kjøring i narkotikarus.

– Han erkjenner ikke ran og frihetsberøvelse, men har hele tiden erkjent de andre forholdene, sier 26-åringens forsvarer til RA.

26-åringen har vært i varetekt sammenhengende siden januar i år.

– Å sitte i varetekt så lenge er en stor belastning. Så lenge han er i varetekt er han avskåret fra for eksempel å søke alternativ soning, starte rehabilitering eller få permisjoner. Han har kun sittet og ventet på at saken skal komme opp. Nå ønsker han å få dom og å bli ferdig med dette. sier Kroken til RA

Nyeste fra Dagsavisen.no: