Stavanger

World Tour Stavanger AS ber om betalingsutsettelse

World Tour Stavanger klarer ikke å betale tilbake alle pengene selskapet skylder før neste år. – Jeg tror folk skjønner situasjonen, sier daglig leder Sveinung Byberg.

Byberg har sendt ut en e-post til ulike aktører som har penger til gode hos selskapet etter årets turnering. Her forklarer han den økonomiske situasjonen World Tour Stavanger er i, og ber om forståelse for at pengene vil måtte komme gradvis fram mot neste turnering i 2016.

– Det er ikke gøy å be om at betalingen ikke kan komme nå, men det har vi gjort. Jeg tror folk skjønner situasjonen. De aller fleste har vært positive, sier Byberg til RA.

Han sier samtidig at noen har vært mer skeptiske til å gå med på en tilbakebetalingsplan.

– I ytterste konsekvens kan disse slå oss konkurs. Da vil de kanskje få igjen ti prosent av det vi skylder istedenfor alt, sier Byberg, og forsikrer sponsorene og samarbeidspartnerne om at alt vil bli tilbakebetalt hvis de går med på løsningen som nå er foreslått.

Han mener rammen for neste års turnering vil gjøre det langt enklere å drive økonomisk forsvarlig enn i år.

– Vi har funnet en form og en ramme for hvordan vi skal arrangere turneringen framover. Vi mener vi kan gjøre turneringen tre–fem millioner kroner billigere enn tidligere. Vi har hatt en tung start, men klarer å hente oss inn igjen neste år, sier han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: