Stavanger

Vil ha hytteforum

Stanley Wirak lanserte et eget hytte- og friluftsforum under et møte med hytteeierne i Sandnes i går.

Bilde 1 av 2

Rundt 100 hytteeiere og andre interesserte var samlet på Quality Hotel Residence i Sandnes for å høre hva politikerne mente om byens hyttepolitikk i tirsdag kveld.

Ordfører Stanley Wirak (Ap) lanserte under møte at han vil foreslå et eget samarbeidsforum for hytte- og friluftsinteresser.

–Jeg har ikke helt klart for meg hvem som bør med i et slik forum, men hytteeierforeningen må med, og politikere og administrasjonen. Gjerne en representant for en av de store hytteutbyggerne i Sandnes og Naturvernforbundet også, utdyper Wirak overfor RA i etterkant av møtet.

Som Boligforum
Han fikk satt ned et lignende forum, Boligforum, i etterkant av at han ble valgt som ordfører for fire år siden.

– Boligforum har vært veldig vellykket. Med et hytte- og friluftsforum kan vi få et forum for dialog til beste både for hytteeierne og for allmennheten, sier Wirak, som også ønsker å ha dialog med Fylkesmannen i denne prosessen.

Sandnes Hytteeierforening arrangerte møtet for å få politikerne til å avklare hva de ønsker hyttepolitikken skal være.

For eksempel om det kan være aktuelt med eiendomsskatt på fritidseiendommer hvis politikerne ble gjenvalgt.

Skepsis til hytteskatt
Jacob Grude (Pp), Olav Birkeland (H), Inger Lise Erga (Frp) sa et krystallklart nei til eiendomsskatt på fritidseiendommer i neste fireårsperiode, mens Martin Håland (Sp) og Wirak ikke ville gi noe definitivt løfte.

– Men da må vi i tilfelle komme opp i skikkelige problemer, hvis vi ikke kan tilby en skikkelig skole eller skikkelig eldreomsorg, fastslo Wirak.

Samtidig viste møtet at det er stor skepsis til byggeadministrasjonen i Sandnes, da publikum på oppfordring fra møteleder Einar Knudsen skulle rekke opp hånden, de som mente det var administrasjonen, ikke politikerne, som styrte hyttepolitikken i Sandnes, og store deler av salen holdt hendene i været.

– Ser du, Wirak, påpekte Knutsen.

– Ja, og jeg ser det er færre nå enn sist vi gjorde dette. Og: Hvis dere ikke har oppdaget at det er vi politikere som styrer, ja da har dere tungt for det, smalt det fra Wirak, som var klar på at hyttepolitikken er bystyrets, ikke saksbehandlernes felt.

– Og hvis det er saksbehandlere som ikke holder seg til regelverket, da vil vi gjerne ha beskjed om det, la han til.

Mer fra Dagsavisen