Stavanger

Miss Feline klar for Parken og England

Miss Feline (20) skal hver torsdag i juli være DJ under Sommer i Parken. I september reiser hun til England for å studere musikk.

Frida Feline Nilsen bruker artistnavnet Miss Feline. Hun begynte aktivt å jobbe med musikk da hun var 16 år, både med å synge og skrive musikk.

Men så ble hun kjent med en gutt som drev på med elektronisk musikk.

– Jeg falt fullstendig pladask for Logic Pro X, et musikkprogram som jeg nå har blitt helt hekta på, sier Frida.

Hun er i dag butikksjef ved Make Up Store i Magasin Blaa. Men 7. september begynner hun på The Academy of Contemporary Music (ACM) i Guildford i England.

Gleder meg

– Jeg gleder meg enormt til å begynne der. I første omgang blir det to års studier. Jeg har fått høre at ACM i Guildford er ett av de beste stedene i England med tanke på utdannelse og musikkmiljø, sier Frida.

Det er ikke helt enkelt å komme inn på studier ved denne skolen. Av rundt 300 søkere ble 30 tatt opp. 28 gutter og to jenter i hennes klasse.

– Det sier noe om at elektronisk musikk er veldig guttedominert. Her må vi jenter se å våkne opp. Selv er jeg så betatt av å holde på med dette at jeg bruker all min fritid til å jobbe med denne musikken. Kun en sjelden gang får noen klart å lokke meg ut. Derfor gleder jeg meg nå veldig til å få lære mer ved å studere denne formen for musikk, sier Frida.

Ren fysikk

– Er det komplisert?

– Ja, det er litt komplisert. Her er det snakk om ren fysikk hvor en skal bygge opp egne elektroniske lyder, sier Frida.

Hun har en oppfordring til andre jenter.

– Altfor ofte får jeg høre fra andre at de gjerne skulle gjort det de virkelig ønsket å gjøre. Men redsel for ikke å lykkes, kjærester eller dårlig økonomi hindrer dem i å ta steget for å realisere drømmen. Min oppfordring er: Gå for det dere drømmer om. Skulle du ikke lykkes, kan du si til seg selv at «jeg har i alle fall prøvd», sier Frida.

Hun sier at det å jobbe som DJ begynte hun først med i mai.

– Men jeg har stått på siden da, og håper det går bra i Parken. Det å jobbe som DJ er også en fin måte å møte publikum på, samtidig som jeg får markedsført meg selv. Å jobbe med elektronisk musikk er en ensom tilværelse, men jeg stortrives med meg selv, sier Frida.

I tillegg til å opptre som DJ de kommende torsdagene i Parken i sommer, skal hun også opptre som DJ 17. juli på Taket og 25. juli under Gladmat på Timbuktu.

Nyeste fra Dagsavisen.no: