Stavanger

Sommervågen:Mange bilfrie dager

Fredag 5. juni åpner Sommervågen, uansett hva gradestokken viser.

Neste uke går Stavanger inn i sommermånedene for fullt med arrangementer og festivaler om hverandre. Til helgen kommer sykkelrittet Tour des Fjords på besøk og allerede på mandag starter oppriggingen til sandvolleyballturneringen. Det betyr endringer i biltrafikken.

Sommerstenges i juni og juli

Kortversjonen er at Skagenkaien ut til Hotell Skagen Brygge er sommerstengt for biltrafikk fra og med 5. juni til og med 28. juli, mens Strandkaien og Kongsgårdbakken stenges i forbindelse med festivaler og arrangementer.

Allerede mandag morgen 1. juni starter altså riggingen til sandvolleyturneringen Stavanger Major. Dermed fortsetter stengningen av Strandkaien, som nå er bilfri i forbindelse med Tour des Fjords.

Så stenger Skagenkaien når Sommervågen åpner fredag 5. juni kl 17.00. Det varer til Gladmat-festivalen er over i slutten av juli.

Arrangement i sommer:

Stavanger kommune oppfordrer alle til å reise kollektivt, sykle eller gå til og fra sentrum i sommer. Men alle parkeringshus i byen er åpne gjennom hele sommeren for de som kjører egen bil.

Innkjørsel til P-Valberget blir fra nord under Sommervågen. Men både P-Kyrre og Parketten ved konserthuset, har ofte ledig kapasitet og ligger i kort rusleavstand fra aktivitetene i Vågen og gågatene. Det er egne HC-plasser og el-bilplasser i parkeringshusene.

Arrangementer i juni og juli, inkludert opp- og nedrigging, som påvirker stenging og åpning av Vågen-området for biltrafikk i sommer:

  • Sykkelrittet Tour des Fjords (30. – 31. mai)
  • Sandvolleyballturneringen Stavanger Major (1.- juni – 23. juni)
  • Sommervågen (5. juni - 28 juli)
  • VG-lista (1. juli)
  • Tour of Norway for kids (5. juli)
  • Gladmat (15 juli - 28 juli)
  • Stavanger Marathon (29. august)

Mer fra Dagsavisen