Stavanger

«Salsa Tequila» er nominert:Uten Spelleman-håp

Da Anders Nilsen skrev «Salsa Tequila» var det fordi han ikke hadde noe annet å gjøre. Det ble en megahit som han også er nominert til Spellemann for.

Bilde 1 av 4

I tillegg til nominasjonen kommer Nilsen til å opptre under Spellemann på lørdag i Stavanger konserthus.

– Kan vi anta at du opptrer med låten «Salsa Tequila»?

– Ja, men jeg skal ikke røpe annet enn at låten spilles på en litt annen måte enn den som ligger på YouTube, sier Nilsen.

– Din far Leif Nilsen (Leif & Kompisane) sier at musikk har du fått inn fra barnsbein av. Men da han ville lære deg å spille trommer, så ga du han klar beskjed om at dette skulle du fikse selv.

– Ja, jeg liker å ordne opp i ting selv. Derfor dro jeg til Oslo for et par år siden for å bygge meg opp en karriere innen underholdning. Til å begynne med pendlet jeg mellom Oslo og Stavanger, men fant det slitsomt i lengden. For å klare meg økonomisk måtte jeg ta nattevakter på et hotell. Men for ett år siden kunne jeg endelig satse på å jobbe med underholdning på heltid, sier Nilsen.

9 millioner på You Tube

Han har laget seriene «Tabu med Abu» og en adventskalender for NRK. I høst har han også vært med i gjengen «Torsdag kveld fra Nydalen». Men med låten «Salsa Tequila» tok det fullstendig av. En låt som nå er spilt rundt 9 millioner ganger på YouTube. Sangen har toppet hitlisten i Nederland og suste inn på VG-lista.

– Det med VG-lista førte til at min planlagte ferie røyk, derfor har jeg «sommerferie» nå i Oslo.

Ny låt

Det har allerede kommet en ny låt av Nilsen på You Tube som han beskriver som en mer «normal god» mottakelse fra publikum.

– Det er låten EDM (Educational Dance Music). Den har blitt registrert med 70.000 lyttere så langt. Jeg kommer til å fortsette med å lage nye låter. Jeg jobber med humor og musikk på samme måte som andre driver med humor og mimikk, forteller Nilsen.

– Du og Mikkel Niva tok dere en kjapp tur til Russland i Oslo som ikke gikk helt ubemerket.

– Nei, det var et påfunn som var like spontant som «Salsa Tequila», bare med motsatt fortegn med tanke på suksess. Det var en dum idé å hoppe over gjerdet til den russiske ambassaden. Jeg så på ansiktet til Mikkel at han skjønte det idet han landet på russisk jord. Han fikk en kjølig velkomst av en person som kom løpende mot han en med en batong. Det blir ikke flere ambassade hopp på oss, sier Nilsen.

– Håp om å få Spellemann for «Årets Hit» med «Salsa Tequila»?

– Nei, det har jeg langt fra noe håp om. Jeg har fått mer enn forventet oppmerksomhet med den låten allerede, men jeg gleder meg til å opptre i Stavanger konserthus lørdag, sier Nilsen.

På første forsøk

Faren Leif Nilsen synes det er kjekt at sønnen har gjort suksess.

– Det er jo litt utrolig at han lyktes såpass på første forsøk. At han allerede har hatt flere millioner flere lyttere på en sang enn jeg og mine kompiser har hatt siden vi startet opp i 1984. Jeg synes også at «Salsa Tequila» er fengende. Han har nok også rett i at det å flytte til Oslo ikke er så dumt for å få gode kontakter innen underholdningsbransjen. Jeg er altfor glad i Stavanger og kunne aldri tenkt meg å flytte fra byen. Dessuten så stortrives jeg med min kompiser i bandet, sier Nilsen.

Mer fra Dagsavisen