Stavanger

Doktor Proktor på Rogaland Teater:Med promp og prakt

For første gang blir det laget barneteater av «Doktor Proktors prompepulver». Premiere blir det fredag om en uke på Rogaland Teater.

Bilde 1 av 2

For første gang blir det laget barneteater av «Doktor Proktors prompepulver». Premiere blir det fredag om en uke på Rogaland Teater.

De tre i hovedrollen er Henrik Velken Opsanger som Bulle, Andrea S. Simonsen som Lise og Anders Nilsson som Dr. Proktor.

De tre gleder seg til premieren og føler nå at stoffet begynner å sitte.

Henrik har allerede gjort roller i både Sonny og Folk og røvere i Kardemommeby i Barneteatret, samt vært med i fire reklamefilmer.

– Da jeg fikk høre om dette stykket så måtte jeg se filmen. En veldig kjekk film, så jeg ble veldig glad da jeg fikk rollen som Bulle, sier Henrik.

Mens Andrea går i 6. klasse og Henrik i 8. klasse så går Dr. Proktor Anders i 1. klasse på videregående.

– Det blir spennende å gjøre en rolle som man har sett på film, og det er med litt respekt jeg også gjør det etter å ha sett Kristoffer Joner i denne rollen, sier Anders.

Venner i Stavanger

Regissør for denne forestillingen er Svein Harry Schöttker Hauge. Vår eminente skuespiller som forlot Rogaland Teater for ett år siden og bosatte seg i Tromsø.

– Det er klart at mine tanker går ofte tilbake til Rogaland Teater. Jeg var jo her i hele 19 år og har nesten alle mine venner i Stavanger. Derfor er det også fantastisk å få ta turen tilbake til dette teateret og Stavanger, sier Hauge.

Første barneforestilling

Han sier at om en uke så skal det meste være på plass med tanke på premieren.

– Det er første gang dette stykket av Jo Nesbø spilles som barneforestilling. Derfor har vi også gjort noen små grep. Blant annet skrevet inn nye små roller til noen av barna. Jeg er også litt stolt over at vi har klart å lage et skolekorps til forestillingen, sier Hauge, som selv spilte i et skoleorkester fra han var 9 til 17. år.

Han sier at selv om stykket handler mye om promping, så handler det først og fremst om vennskap og fellesskap.

– Vennskap som oppstår mellom en som har bodd i alle landets fylker, ei som ikke har venner og en som er en einstøing. Dette er en forestilling som skal by på både promp, varme, humor og en liten krimhistorie, sier Hauge.

Mer fra Dagsavisen