Stavanger

Lyngbrannen i Bjørnalia: Brannvesenet har kontroll

Store brannstyrker har jobbet hele natten for å slukke lyngbrannen som startet ved Røyrvatnet i Time kommune.

Bilde 1 av 3

Klokken 07.40 søndag opplyste Brannvesenet Sør-Rogaland at de har kontroll på brannen.

Brannen startet i 19-tiden lørdag kveld.

– Etter flere timer med god innsats fra mannskaper fra brannvesen, sivilforsvar, bønder og skogbrannhelikopter kan Brannvesenet Sør-Rogaland endelig konstatere at de har kontroll på brannen i Bjørnalia mellom Time og Gjesdal kommune, sier informasjonskonsulent Gry E. Solem ved Brannvesenet Sør-Rogaland i en pressemelding.

Siden den første meldingen om gress- og lyngbrannen kom klokken 19.22 lørdag kveld har i alt 62 mannskaper fra Brannvesenet Sør-Rogaland, 24 personer fra Sivilforsvaret samt fire bønder vært i sving med å slukke brannen. Totalt har ni brannstasjoner vært i aksjon det siste døgnet.

Tidlig søndag morgen kom også skogbrannhelikopteret inn.

– Støtten fra luften ga umiddelbart god effekt.

Startet ved Røyrvatnet

Brannen startet ved Røyrvatnet i Time kommune lørdag kveld.

Det er hovedsakelig gress og lyng som har tatt fyr.

Klokken 22.30 lørdag var 30 mannskaper fra Sandnes, Bryne, Klepp og Ålgård i aksjon. Sivilforsvarets FIG-gruppe var da på vei for å delta i slokkearbeidet med 15 mann.

Totalforbud mot å gjøre opp ild

Det fine været de siste dagene har ført til at det er svært tørt i flere områder i regionen. Brannvesenet Sør-Rogaland innfører derfor totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs fra og med i dag.

– Uforsiktig omgang med ild, som blant annet bålbrenning og grilling, er den hyppigste årsaken til skogbrann, sier Solem.

Inntil videre er det forbudt å gjøre opp ild i skog og mark i Stavanger, Sandnes, Klepp, Time, Gjesdal, Rennesøy, Randaberg, Sola og Kvitsøy.

Mer fra Dagsavisen