Stavanger

FC Show og SIF svartelistet

Rogaland fotballdommerlaug vil ikke bidra til at FC Show og SIF får dommere til vinterens privatkamper. Manglende dommerbetaling over lang tid er forklaringen.

Dommeransvarlig i Rogaland fotballkrets, Trond Tengesdal måtte i sommer sette foten ned overfor FC Show. Stadige eksempler på at klubben ikke betalte dommerne og assistenter fikk kretsen til å reagere.

– Når det gjelder FC Show var vi dessverre nødt for å gjøre et grep. Midtveis i sesongen gjorde vi klart for alle parter at klubben var nødt for å betale dommerne på forhånd for at kampene skulle bli avviklet, sier Tengesdal.

Daglig leder i Siddis (FC Show), Øyvind Sørensen vedkjenner problemstillingen, men mener de uteblitte dommerhonorarene skyldes administrativt rot.

– Dette dreier seg om at enkelte i styret rett og slett ikke har gjort en skikkelig jobb. For oss har det ikke økonomien vært det springende punktet, sier Sørensen til RA.

Pengene uteble
Siddis skal kommende sesong dele bane med puljerival SIF. Også de har slurvet med betalingen til dommerne. Inntil helt nylig skyldte klubben rett i underkant av 11.000 kroner til Rogaland fotballdommerlaug for privatkamper som ble spilt vinteren 2013.

Tengesdal forteller om murring i dommerstanden. RA kjenner til at flere dommere verger seg til å ta oppdrag hvor SIF er involvert i privatkampene som kommer.

– Det er ikke til å legge skjul på at flere dommere er mektig irriterte, men privatkampene faller ikke på kretsens kontor, og jeg vet ikke hva som blir konsekvensen. Det må nesten bli opp til den enkelte, sier Tengesdal.

Sinte dommere
Kasserer i Rogaland fotballdommerlaug, Terje Olsen sier at SIF skylder dommerlauget rundt 10.800 kroner for privatkampene i fjor. Dommerlauget har i fire år sendt invitasjoner til klubbene med tilbud om at dommerlauget fikser dommere når det er nødvendig.

– Jeg har ikke sjekket kontoen de siste dagene, men jeg kan bekrefte at jeg har sendt fire purringer til samme person i SIF for privatkampene som ble spilt for snart et år tilbake. Vi har en avtale med klubbene om at de skal betale for privatkampene før seriestart, men i desember var ikke pengene fra SIF kommet. Det samme skjedde i 2012. Regningen som skulle vært betalt i mars/april kom ikke på konto før i desember, sier Terje Olsen.

Blir ikke invitert
Ifølge Olsen har Rogaland fotballdommerlaug sendt invitasjon til samtlige klubber med tilbud om at de ordner dommere til privatkampene. I år kommer det ingen konvolutt i postkassene på «Siffen».

- Det er riktig. Vi har sendt invitasjoner til alle utover SIF og FC Show. Dommerne er irriterte, og mange av dem er unge gutter som kanskje ikke tør gi beskjed når pengene uteblir. Dommerlauget er en liten interesseorganisasjon som ønsker å tilby dommere og lagene god trening. Nå er det enkelte som vegrer seg, sier Olsen.

Skal ikke forekomme
Styreleder i SIF, Rune Magne Nilsen vedkjenner at alt ikke har gått på skinner, men at klubben nå har god økonomisk styring. Da RA fortalte om den utestående regningen ringte styrelederen til den ansvarlige på direkten.

– Nå har jeg snakket med vedkommende. Regningen er betalt og jeg har bedt ham sende meg kvittering. Jeg kan ikke stå til rette for hva som har skjedd før min tid, men jeg kan forsikre at vi nå har god kontroll på våre rutiner. Jeg kommer til å ringe Terje Olsen i dommerlauget, og gi beskjed om at dommerne og andre involverte selvfølgelig skal få betalt det de har krav på. At dommerne ikke får betalt innen fristen er uhørt, sier Nilsen.

Mer fra Dagsavisen