Stavanger

Viking fra A til Å i 2013

RAs sportsredaksjon oppsummerer Viking-året med glimt i øyet.

Bilde 1 av 4

A - Arne. Vikingåret 2013 har vært en evig summetone på jakt etter Larsen Økland. Viking har aldri vært i nærheten av «Tilgjengelighetstoppen», men verre enn i år kan det vel ikke bli?

B - Blåruss og kranglefant: BI-student Indy Sigurdsson var forbannet og følte seg feilsitert i RA da han trampet av midt i treningen for å krangle. Notisen plukket vi fra Vikings egen hjemmeside - som hadde feilsitert ham fra CMore. Men ja da Indy - vi hadde nok spisset tittelen noe. Larsen Økland var for øvrig opptatt i et møte.

C - Christian Landu Landu - har spilt lite i 2013, men har i stedet brukt mye tid på å fordype seg i den fjerde verdenskrig. Larsen Økland mente det ikke var noe nytt i saken.

D - Dagsform. Joan Simun Edmundsson skulle synge ut mot alt og alle i RA på en torsdag. Avtalen var gjort. Dagen etter hadde pipen fått en annen lyd. Plutselig var han i startelleveren. Larsen Økland var til lunsj.

E - Én gang klovn ... Thomas Pereira klarer ikke gi seg med ablegøyene sine. I sommer hoppet han inn på laget mot Riska. Nå må alle skrøydeskiltene på stadion korrigeres. Utgifter. Larsen Økland liker det dårlig.

F - Finte? Kåre «Bruttern» gikk på en liten smell da han tok seg noen glass med tidligere RBK-kollega Karl-Petter Løken i Oslo. «Nei, nei, nei. Æ har fleire landskampa enn dæ!» påsto Ingebrigtsen. Kalle ristet bare på hodet. Han har 13 flere enn RBK-kollegaen. Larsen Økland var ikke tilgjengelig.

G - Garyr Godtbarnsson, i Jåttåvågen bedre kjent som speider Gary Goodchild, har i år fått gullkort hos Iceland Air. Det er også ordnet med rabattavtale på geysir-besøk og 20 prosent på turer med vulkangondolen. Serverte sauehode til jul hjemme på Tasta julaften. Larsen Økland hadde slått av mobilen.

H - Henger med. Vidar Nisja er i ferd med å bli den nye Bjørn Berland. Hver gang det nærmer seg kontraktsforhandlinger slår han til med en god kamp eller viktige scoringer. Berland fikk ni sesonger og nesten 300 kamper. Nisja går nå på sitt åttende kontraktsår. Larsen Økland satt på westamaranen.

I - Iherdig. RA ble invitert til Jåttåvågen av kommunikasjonssjefen til en forskjøvet trening, men da vår mann dukket var spillerne borte. Gode råd var dyre, så han tok seg en tur i kantinen. Der ble han resolutt kastet ut av den geskjeftige hjelpepleieren Halvard Øen Grova. Sikkerhetssjekken på Sola neste stopp? Larsen Økland var nesten klar for lunsj.

J - Jekyll and Hyde? Johan Lædre Bjørdal har alltid vært «kompis» med fansen, og snakket ofte om at sportslige utfordringer var viktigere enn lønn. Etter noen halvslarvne landskamper takket han nei til Viking og reiste til Aarhus for å ta et steg opp ... Aarhus?! Larsen Økland ønsket ikke å kommentere den konkrete saken.

K - Kommentar. Årets beste? Christian Rugland om farsen da Viking ble kontaktet av Klepp for en overtakelse av elitelaget for damer, og ingen ansvarlige i klubben ville innrømme det. - Jeg pratet ikke med de i pølseboden da jeg dro til Jæren - for å si det slik! Larsen Økland var inhabil.

L - Litt å lære. Kampen mot Aberdeen under ONS i fjor trakk like mye folk som en halvslakk Vidar-kamp. I Aberdeen var det over 10.000 tilskuere på returoppgjøret. Kan det være lønnsnivået? Aberdeen har tre ganger så mange ansatte som Viking - til samme totalkost.Viking er så få at de måtte sette igjen alle afrikanerne like før turen. Ingen hadde tenkt på visum. Larsen Økland var IKKE involvert.

M - Makhtar. Hva sa han egentlig til Edvartsen i Bergen? Og var det Gud som bestemte at han skulle bli i Viking? Etter det RA erfarer hadde Kjelle minst én finger med i spillet. Larsen Økland var både involvert og tilgjengelig.

N - Nudisten. Trond Olsen er rask både på og utenfor banen. I 2013 ble han stadig observert i gaten hjemme på Forus i bar overkropp, og uten hjelm, på 1000-kubikkeren sin. Larsen Økland skulle komme tilbake til saken.

O - Offeret. Håkon Skogseid i Bergen etter 2-0-tapet: «Typisk at dere vil snakke med meg når det går dårlig. Det er ingen som snakker med meg når vi spiller bra.» Stakkars Håkkaen! Larsen Økland hadde frihelg.

P - Positiv. Bekymrer skadene deg, Kjelle? «Nei, det er bra. Jättekul.» Larsen Økland sier at dere ikke trenger nye spillere? «Bra kille, Økland. Vi måste bara kjempa på.» Burde ikke dommeren gitt Viking et straffespark på den klare fellingen? «Dommaren var jättebra. Kul. Bra kille. Kjempa på!» Larsen Økland var opptatt med å forklare at billigere tropp betyr bedre lag.

Q - Quo vadis. Hvor går du hen? Benjamin Sulimani åpnet med fire strake, men Larsen Økland holdt igjen. Hadde et godt tilbud i boks, men tre hoder var tydelig ett for mye. Benjamin forsto ingenting. Larsen Økland hadde god dialog med agenten.

R - Robbie Williams. Liten hannkatt med store skruknotter. Grasmatten på Viking stadion blir aldri den samme. Ikke damene våre heller. Larsen Økland var ikke på kontoret - rimelig nok.

S - Synsk. I Aberdeen fant RAs og Aftenbladets utsendte seg en nedstøvet og bortgjemt pub for å ta seg en halvliter før kampen. «Er det her dere sitter?» Larsen Økland kom selvsagt inn den morkne døren.

T - Talent. Kjell Inge Olsen er Vikings talentsjef. Spesielt på hjemturen fra Aberdeen fikk han vist sine talenter. Det var ikke mange som ikke kjøpte julekonjakk til Kjellien i taxfree-en. Larsen Økland liker bedre akevitt.

U - Uheldig. Børge Moi Nilsen, nå Oilers, laget video for å sjikanere Bryne foran cupduellen. Brekende sauer og saftig hets av bønder i musikkvideoen skulle sette jærbuene på plass. RAs Espen Iversen kalte Bryne for «Vikings farmerlag». Bryne sendte Viking på trynet ut av cupen. Larsen Økland var nok engang inhabil.

V - Vemodig. Richard Ekunde hadde gått hele karrieren uten å score. Så fikk han muligheten på straffespark mot Tasta. Det gikk nesten. Ja, ja. Det var sikkert en trøst at laget hans vant 19-0. Larsen Økland hadde ingen kommentarer.

W - Waterloo. Det endelige nederlaget? Gaukereirets Thore Bauge uttalte at han syns det var greit at Steinthor Thorsteinsson gikk til Viking. Han blir neppe «Årets gauk» i reiret på den ... Larsen Økland satt på flytoget.

X - X-kromosomene. André Danielsen hater Sandnes, og har i årevis brukt alle anledninger til å påpeke det. Ble tatt med buksene langt ned på anklene da Aftenbladet avslørte at oldemoren hans kommer fra nabogården til Sandnes stadion. Ryktene sier at selv Larsen Økland dro på smilebåndet.

Y - Yndig. Christoffer Lunde Midtbøe var kjent for å kalle en spade en spade i Vidar, og byens glade gutter var på nikk. I Jåttåvågen snakket han mest om å «prioritere arbeidsoppgavene». Ble du frelst, Christoffer? Larsen Økland «la av røret».

Z - Zulu snakker han ikke. Men Osita Henry Chikere fra Mbaise i Nigeria sjokket oss litt da han innrømmet at han aldri hadde hatt sin egen mobiltelefon - og aldri hadde kjørt i tunnel. Vi håper den storvokste spissen får gjort det meste i 2014. Larsen Økland står rett foran i mobiltelefonkøen. NB! Ta med en personsøker også.

Æ  - Ærend. Vår mann fikk bakoversveis da han oppsøkte adressen til Makhtar Thioune. Senegaleseren hadde vist nulltegnet med én finger, og det var påtrengende å få hans kommentarer. Mannen som åpnet døren var politi. I sivil, riktignok. «Du bør helst bare gå,» sa mannen. «Ja, men Thioune bor vel i kjelleren da,» sa vår mann. «Gå!» sa politimannen. Larsen Økland var fornøyd.

Ø - Ørnskov. Den sindige dansken fikk seg et rødt kort i La Manga. Da han mange timer senere ble spurt om episoden, sa han bare: «Det var på høje tid, nogen tog skide pik.» Larsen Økland arbeider nå med en liste over uttrykk spillerne skal unngå i 2014.

Å - Årets russestunt: Veton Berisha faket en albueskade i Bergen slik at han kunne få drikke seg dritings, sjekke damer og være russ i to hele måneder. Oj! Der tok Larsen Økland mobilen på første ring. «Godt nytt år, Arne!»

Mer fra Dagsavisen