Stavanger

Sykepleiere i 100

Norsk Sykepleierforbund feirer 100 år i år.

Bilde 1 av 3

I dag fyller Norsk Sykepleierforbund 100 år. Under markeringen av dagen på festkonferansen i Bergen, ble blant annet forskning trukket fram som et av de viktigste satsingsområdene innen faget i årene som kommer.

Sykepleier og phd, Ingelin Testad, som vant forskningsprisen 2012 ved Helse Stavanger, blir trukket fram som et eksempel på en av dem som leder an i forskningsarbeidet.

- Testad er en ildsjel i demensforskning, og en driftig senterleder av Regionalt senter for eldremedisin og samhandling (SESAM). Det er ikke bare Testads forskningsarbeid som kan karakteriseres som banebrytende. Hun er også den første «ikke-lege» som har fått prisen siden den ble opprettet for 20 år siden, og kun én gang tidligere er prisen blitt gitt til en kvinne, sa forbundsleder Eli Gunhild By i sin tale til sykepleierne som deltar på festkonferansen.

Hun trakk også fram at sykepleiere ved Stavanger universitetssjukehus har avlagt til sammen fem doktorgrader på ett år.

- Det er både viktig og meget imponerende, mener Testad.

Ifølge Norsk Sykepleierforbund skal jubileumsåret 2012 bidra til økt bevisstgjøring om hva sykepleie er og hva sykepleie som selvstendig fag og profesjon innebærer.

Feiringen av 100-årsjubileet fortsetter i Oslo denne uken.

Mer fra Dagsavisen