Stavanger

Anonym giver blar opp 50.000

Da fylkesutvalget sa nei, tok en anonym giver saken i egne hender og ga Kirkelig Dialogsenter Stavanger 50.000 kroner.

Et KrF på vippen sørget for å stemme ned søknaden om bevilge 150.000 kroner til Kirkelig Dialogsenter Stavanger.

Prosjektleder Odd Kristian «Kian» Reme hadde selv møtt til fylkesutvalget tirsdag for å kunne avgi rapport til Stavanger-biskop Erling Pettersen.

Stavanger kommune har satt av 250.000 kroner til prosjektet som skal utvikle og forsterke en folkelig forankret tros- og livssynsdialog mellom kirke, ulike samfunnslag og trossamfunn.

Til RA forteller Reme hvordan en anonym giver onsdag morgen ba om å få oppgitt et kontonummer for overføring av 50.000 kroner.

Bakgrunnen er hvor skuffet giveren ble over fylkesutvalgets vedtak tirsdag, og hvor mye hun har latt seg imponere over biskopens arbeid.

- Dette er helt storartet. Virkelig bra. Det var også helt uventet, sier Reme til RA.

- Dette skjer samme dag som foreningen offisielt blir stiftet. Det har også skjedd uoppfordret, noe som bekrefter at det er et behov for dette senteret, sier han.

Den anonyme giveren, en kvinne fra sørfylket, har forklart hvor imponert hun ble da hun var tilhører på et foredrag der biskop Erling Pettersen snakket om dialog.

- Dette bekrefter at biskopen har gjort en veldig god jobb. Han har hatt en entusiasme og et ståpåhumør for å få dette på plass. Nå utløser dette en giverglede som er helt storartet, sier Reme.

- Men du skal vel ha litt ære du også som prosjektleder?

- Gjerne litt. Men jeg vektlegger biskopen. Giveren understreker at hun hadde hørt et foredrag med ham om dialog, og biskopen har gjort en god jobb overfor giveren som jeg kjenner meg igjen i i min kontakt med biskopen, sier han.

Prosjektlederen er ikke uforberedt på at det kan komme flere givere på banen.

- Det er kjekt å konstatere at det her er utløst en giverglede som har kommet i gang omtrent før vi har startet. Vi håper at gaven vil inspirere andre til å ta kontakt, sier Reme.

Rent praktisk utgjør 50.000 kroner mye for dialogsenteret.

- Det er faktisk en tredel av beløpet vi søkte fra fylkeskommunen. Så dette er et betydelig bidrag. Framover vil vi være glade for både større og mindre beløp, enten det kommer fra næringslivet eller privatpersoner, avslutter Reme.

Dialogsenteret stiftes offisielt onsdag kveld av Stavanger Bispedømmeråd, Areopagos og Stavanger kirkelige Fellesråd.

Mer fra Dagsavisen