Stavanger

Mods innviet Zetlitz-salen

Bygningsarbeidere ved det nye konserthuset fikk en forsmak på Mods-konserten.

Stavanger konserthus inviterte til prøvekonserter i begge salene torsdag. Mods spilte i Zetlitz-salen, samtidig som Stavanger symfoniorkester (SSO) spilte i Fartein Valen-salen.

Mods-publikummet var for anledningen arbeidere som har bidratt under byggingen av det nye konserthuset. SSO hadde invitert sine abonnenter.

- Øvingene ble arrangert for at publikum skulle få prøvesitte stolene og selvfølgelig ville vi sjekke lydforholdene når to konserter holdes samtidig, sier kommunikasjonssjef ved Stavanger konserthus, Grete Straume.

- Hvordan fungerte det lydmessig?

- Veldig bra! Salene er jo bygget for at man skal kunne ha konserter samtidig. Det var ingen gjennomgang av lyd fra Zetlitz til Fartein Valen, til tross for fullt trøkk under Mods-konserten, sier Straume.

Til sammen fikk rundt 2000 mennesker oppleve prøvekonsertene i går.

Straume fikk med seg litt av begge konsertene, og er imponert over hvor godt salene fungerer.

- Det er to helt ulike saler. Zetlitz er som en vidunderkasse for lyd- og lysfolk. Det finnes ikke lignende. Du kan skape nesten hva som helst av forestillinger i den salen.

- Og orkestersalen?

- Den er et smykke rent arkitektonisk. Materialet som er brukt gir den et veldig skandinavisk uttrykk. Folk har kanskje syntes den har sett litt kjedelig ut på bilder, men det inntrykket vil endre seg så fort du får se salen med egne øyne, sier kommunikasjonssjefen.

Og publikum gikk fornøyde fra konsertene. I Zetlitz-salen hadde Mods gitt publikummet en god forsmak på stadion-konserten neste lørdag.

- De gamle slagerne deres kom som perler på en snor, helt etter oppskriften, avslutter Straume.